CRISTINA ROTUNDU – solistă balet

STUDII
2011 – Asistent regizor artistic, în urma cursurilor din cadrul proiectului Sprijin pentru competente in artele spectacolului din Romania;
2011 – Facultatea de Artă Scenica – Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, specializarea ARTELE SPECTACOLULUI MUZICAL;
1993 – Liceul de Coregrafie din Cluj-Napoca, promoția 1993.

EXPERIENȚA PROFESIONALĂ
1996 – prezent – Solist balet la Opera Brașov
1996- 1994 – Balerină la Teatrul Muzical Brașov
1994- 1993 – Balerină la Opera Română din Cluj- Napoca

COLABORĂRI
Colaborări în spectacole de balet și recitaluri coregrafice cu următorii maeștri coregrafi și regizori – Adrian Mureșan, Livia Guna-Tulbure, Edina Pappo, Francisk Valkai, Nermina Damian, Dorin Coșeriu, Cristina Uță, Răzvan Mazilu și Horațiu Cherecheș, cât și în spectacole de operă și operetă și copii cu Alice Barb, Carmen Dobrescu, Cristian Mihăilescu si Anda Tabacaru-Hogea.

SPECTACOLE
„Lacul lebedelor” de P.I. Ceaikovski – mazurka, lebede; „Carmina Burana” de C. Orff ; „Requiem” de G. Verdi; „Simfonia fantastică” de H. Berlioz; „Care în flăcări”, pe muzică de Vangelis; „Zâna păpușilor” de J. Bayer – ucenicul, „Carmen” de G. Bizet – R. Scedrin – Destinul; „Giselle” de A.Ch. Adam – pas de deux, prietene, ministre; „Tablouri într-o expoziție” de M. Musorgski; „O poveste vieneză” de J. Strauss; „Drumul” de C. Porumbescu și J. Vangelis, „Trandafiri și dantelă” de P.I. Ceaikovski, E. Chabrier, R. Korsakov; „Pasiuni sud-americane” de Delo Jusic și Astor Piazzola; „Degețica”, pe muzică de W.A. Mozart; „Dama cu Camelii” de J.S. Bach, R. Schuman, C. Saint-Saëns – Olimpe; „Les Petits Riens” de W.A. Mozart; „L’Heure d’Or de Paris”, pe muzică de C. Debussy, Ch. Gounod, J. Massenet, C. de Saint-Saëns și colaj de chansonete franceze.

E-mail: cristinarori@yahoo.com

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.