ALIN ANCA – BAS

Alin Anca este absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Încă din timpul studiilor a debutat pe scena Operei Române din Cluj-Napoca în roluri ca Dulcamara în „L’elisir d’amore” de G. Donizetti, Don Giovanni în „Don Giovanni” de W.A. Mozart, Colline în „La Boheme” de G. Puccini, Il Grand Inquisitor în „Don Carlo” de G. Verdi sau a interpretat partitura de bas din „Requiem” de G. Verdi.

Din anul 2011 a fost membru al Studioului de Opera al Staatsoper Unter den Linden Berlin, iar, din 2013, solist al Hamburgische Staatsoper unde a interpretat roluri ca: Figaro în „Le Nozze di Figaro” sau  Leporello în „Don Giovanni” de W.A. Mozart, Raimondo în „Lucia di Lammermoor” de Gaetano Donizetti, Ramfis în „Aida” de Giuseppe Verdi, Basilio în „Il Barbiere di Siviglia” de Gioachino Rossini, Un Moine în „Don Carlo” de Giuseppe Verdi, Lodovico în „Otello” de Giuseppe Verdi, Colline în „La Boheme” de Giacomo Puccini, Bonzo în „Madama Butterfly” de Giacomo Puccini, Angelotti în „Tosca” de Giacomo Puccini, Bottom în „A Midsummer Night’s Dream” de B. Britten sau a cântat în oratoriul „Messias” de Georg Friedrich Händel.

Alte angajamente l-au purtat pe Alin Anca pe scenele unor instituții de prestigiu ca Bayerische Staatsoper München, Theater Basel, Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, Konzerthaus Berlin, Teatro Massimo Bellini din Catania, Opera Națională București, Filarmonica de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca, Festivalul „George Enescu”.

A debutat ca Filippo II în opera „Don Carlo” de Giuseppe Verdi la Opera Națională Română din Cluj-Napoca sau în rolul Zaccaria din opera „Nabucco” a aceluiași compozitor.

A lucrat cu dirijori ca Renato Palumbo, Lawrence Foster, Pier Giorgio Morandi, Gabriele Ferro, Simone Young, Carlo Montanaro, Stefan Soltesz, Massimo Zanetti sau Erich Wächter.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.