Corina Klein – soprană

Absolventă a Liceului de Muzică „Dinu Lipatti” din Bucureşti şi, apoi, a Facultății de Muzică din cadrul Universităţii „Transilvania” Braşov, secţia canto clasic, în anul 1999, având ca profesori nume importante ale artei lirice românești: Eugenia Moldoveanu, Magdalena Cononovici, Cristina Soreanu.
În timpul studiilor universitare participă la Concursul „Hariclea Darclée” şi la cursurile de măiestrie susţinute de soprana Mariana Nicolesco. Ia parte la Festivalul „Tinere voci de operă” de la Iaşi şi la Festivalul „Vacanţele muzicale” de la Piatra Neamţ.
Devine solistă a Operei Braşov în anul 1997.
Participă la prestigiosul festival mozartian de la Salzburg, interpretând rolul Susanna din opera „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart, rol cu care a obţinut Premiul pentru debut, acordat de Agenţia de Impresariat artistic Joachim Schlotte, din Austria.
Soprana Corina Klein susține turnee artistice, împreună cu colectivul Operei Braşov în Germania, Austria, Elveţia, Danemarca, cu titlurile: Le Nozze di Figaro, Don Giovanni, Cosi fan tutte de W.A. Mozart, Carmen de G. Bizet, Il Matrimonio segreto de D. Cimarosa.
Din 2009 este profesor de canto clasic la Școala Populară de Arte și Meserii din Brașov.

Repertoriul său cuprinde rolurile:

Operă:
Euridice – „Orfeu şi Euridice” de Cr. W. Gluck
Zerlina – „Don Giovanni” de W.A. Mozart
Despina – „Cosi fan tutte” de W.A. Mozart
Susanna – „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart
Papagena – Flautul fermecat” de W.A. Mozart
Oscar – „Bal mascat” de G. Verdi
Elissetta – „Căsătoria Secretă” de D. Cimarosa
Frasquita – „Carmen” de G. Bizet
Nella – „Gianni Schicchi” de G. Puccini

Operetă:
Cristinel – „Vânzătorul de Păsări” de K. Zeller
Pepi – „Sânge vienez” de J. Strauss
Valencienne – „Văduva veselă” de Fr. Lehar
Micuţa Mi – „Ţara Surâsului” de Fr. Lehar
Stazi – „Silvia” de E. Kalmann
Eliza – „My Fair Lady” de Fr. Loewe

Susține roluri principale în spectacolele pentru copii ale Operei Braşov: „Frumoasa din Pădurea Adormită” și „Gulliver în Țara Piticilor” de S. Kerim și M. Țeicu, precum şi evenimente muzicale la Muzeul „Casa Mureşenilor” Braşov, în cadrul Recitalului de la ora cinci.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.