Anunturi

ANUNȚ Cerere oferta, CAIET DE SARCINI vouchere de vacanță 2022

Ora de balet, curs pentru copii la Opera Brașov!

Opera Brașov lansează, în luna septembrie a acestui an, seria unor „Ore de balet”! Scopul principal al acestor cursuri este de a oferi copiilor experiențe artistice, de a le dezvolta aptitudini fizice și emoționale, de a le provoca creativitatea și, nu în ultimul rând, de a explora lumea magică a artei dansului clasic.
Așadar, invităm copiii, începând cu vârsta de șase ani, să participe la lecțiile de balet susținute de balerina Operei Brașov, Iulia Coșeriu. Programul se va desfășura, în Sala de Balet a Operei Brașov, în zilele de luni și joi. Participanții vor fi împărțiți în două grupe de vârstă: 6 – 9 ani, respectiv 10 – 14 ani. Înscrierile încep de la data de 1 septembrie 2022, iar costul unui abonament lunar este de 200 lei. Numărul de locuri este limitat! Lecțiile de balet vor începe din data de 15 septembrie 2022!
Abonamentele se vor vinde, începând cu 1 septembrie 2022, ora 10, exclusiv la Casieria Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program: Luni – Vineri 10 – 17.

Pentru informații suplimentare: 0745751682 – Iulia Coșeriu.

Opera, la tine, în școală!

„Opera, la tine, în școală!” – este sloganul noului proiect al Operei Brașov, ce își propune promovarea spectacolelor pentru copii, în actualul context al pandemiei.

Tristă ar fi lumea fără teatru și artă, muzică și poezie, fără acea magie care reușește să ne deconecteze cu totul de cotidian, să ne umple sufletul de bucurie și fericire. „A fost imperios necesar să ne reinventăm, să găsim soluții salvatoare, atât pentru noi, cât și pentru micii noștri spectatori. Pandemia nu a reușit să pună lacăt peste ușile instituției noastre, ci, din contră, repetițiile au fost mai intense și mai aprofundate, ambiția și interesul Colectivului Operei au fost mai mari, mobilizarea a fost impresionantă”, afirmă Violeta Brînzea, referent de specialitate PR, coordonatorul proiectului.

Spectacolele sunt filmate pe scena Operei Brașov și se desfășoară ca și cum copiii ar fi prezenți în sală, transmițând energia lor pozitivă tuturor artiștilor. Filmările transpuse pe dispozitive de stocare speciale intermediază legătura între Opera Brașov și toate instituțiile de învățământ din județ, începând de la grădinițe până la școli și licee.

Avantajul acestui proiect constă în faptul că spectacolul ajunge direct în sala de clasă prin intermediul tehnologiei moderne, inconvenientul fiind acela că interacțiunea cu artiștii și emoția vor lipsi cu desăvârșire… dar dorim să ne reîntâlnim cu micii spectatori, cât mai curând, în sala Operei Brașov.

„Puterea stă în artă și nu în bogație… Fără artă, cruzimea realității ar face lumea de nesuportat!” – G.B. Shaw

Spectacolele incluse în proiectul nostru sunt:

Gulliver în țara piticilor de Silvia Kerim și Marius Țeicu
Frumoasa din pădurea adormită de Silvia Kerim și Marius Țeicu
Fata moșului cea cuminte de Fl. Comișel

Preț bilet: 10 lei

Coordonator proiect: Violeta Brînzea – Referent de specialitate PR, tel. 0752.266.478

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.