FLORENTINA SOARE – MEZZOSOPRANĂ

Mezzosoprana Florentina Soare s-a născut în anul 1987, la Brăila – România. Este absolventă a Liceului de Artă „H. Darclée”, secţia canto clasic, profesor Mariana Iordache. După terminarea cursurilor de liceu este admisă la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti iar, între anii 2008 – 2010, a fost bursiera Fundației Principesa Margareta a României.
Florentina studiază pe parcursul anilor cu personalități ca Eugenia Moldoveanu, Mirela Freni, Marina Krilovici, Elisabeth Cornelius – Lund, Leontina Văduva, Nelly Miricioiu – Kirk, Ruxandra Donose și i se confirmă talentul prin aparițiile scenice și în faţa unor nume mari ale muzicii clasice şi putem enumera aici pe Mariana Nicolesco, Leontina Văduva, Marina Krilovici, Viorica Cortez, Daniela Barcellona, Kurt Wiedmer, Elisabeth Cornelius – Lund, Jose Cura, Vittorio Terranova. Este câştigătoarea mai multor premii printre care enumerăm Premiul I la Concorso Internazionale di Canto Lirico „Vittorio Terranova” – Tokyo, Japonia, Premiul I la Concursul Internațional de Canto „Ferruccio Tagliavini” – 2019, Marele Premiu Darclée al Festivalului Concurs Internaţional de Canto „Hariclea Darclée” 2017, Concorso per giovani cantanti lirici d’Europa As.Li.Co 2012, Grand Prix la Concours International de Canto „G. Enesco”, Paris – 2017, concurs care a contribuit la dezvoltarea ei artistică dându-i posibilitatea de a colabora cu instituții de specialitate.
Repertoriul său cuprinde roluri ca: Angelina din opera „La Cenerentola” și Rosina din opera „Il Barbiere di Sevilla” de G. Rossini, Carmen din opera „Carmen” de G. Bizet, Principessa di Bouillon din opera „Adriana Lecouvreur” de F. Cilea, Don Ramiro din opera „La Finta Giardiniera” și Sesto din opera „La clemenza di Tito” de W. A. Mozart, Romeo din opera „I Capuleti ed i Montecchi” de V. Bellini, Fenena din opera „Nabucco” și Mrs. Meg Page din opera „Falstaff” de G. Verdi, Küchenjunge din opera „Rusalka” de A. Dvořák, Suzuki din opera „Madama Butterfly” de G. Puccini, Ruggiero din opera „Alcina” de G. Fr. Handel, Orlofsky din opereta „Liliacul” de J. Strauss, Czipra din opereta „Zigeunerbaron” de J. Strauss etc.
A colaborat cu diverse instituții de cultură din țară și străinătate, dintre care enumerăm: Opera Națională București, Opera Națională Română din Cluj – Napoca, Opera Română Craiova, Opera Brașov, Opera de Stat din Russe și Opera de Stat din Varna – Bulgaria, Theater Magdeburg – Germania, Teatro Comunale di Como, Teatro Comunale Luciani Pavarotti – Freni din Modena, Teatro Municipale Piacenza, Teatro Fraschini – Pavia, Teatro Grande Brescia, Teatro dell’Opera Giocosa – Savona, Italia.
În perioada 2014 – 2023 a fost angajata Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” din Galați, 2017 – 2018 a făcut parte din ansamblul de soliști a Theater Magdeburg din Germania, iar în prezent este angajata Operei Brașov şi colaborator al Operei Naţionale Bucureşti, precum și a altor instituții de specialitate din țară și străinătate.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.