ANOTIMPURILE

Cumpără Bilet!

Opera Brașov vă invită sâmbătă, 25 septembrie 2021, de la ora 18.30, în sala de pe str. Bisericii Române nr. 51, la cea mai recentă premieră de balet, pe care, din cauza condițiilor pandemice, am prezentat-o doar online, în luna aprilie a acestui an: spectacolul „Anotimpurile”, pe muzică de Antonio Vivaldi și Astor Piazzolla.
Spectacolul îmbină, în mod armonios, baletul clasic și pe cel neoclasic, având inserții de tango argentinian, un plus de originalitate și atractivitate în desfășurarea sezoanelor. Muzica celor doi compozitori, Vivaldi și Piazzolla, se va succeda alternativ, începând cu „Primăvara” italiană și încheindu-se cu „Primăvara” argentiniană, pentru a face un cerc al vieții și al ciclurilor naturii.
Invitați speciali în acest spectacol sunt Raluca Aldea și Csongor Kicsi, dansatori de tango argentinian, cu numeroase și însemnate premii internaționale în domeniu. Cei doi dansează împreună din 2018, când au început o colaborare pentru proiecte naționale de tango, fiind invitați în diverse orașe ale țării, atât în calitate de profesori, cât și în calitate de artiști. Raluca Aldea și Csongor Kicsi semnează conceptul și coregrafia tango ale momentelor speciale din premiera de balet „Anotimpurile” de la Opera Brașov.
Fiecare anotimp este redat printr-o culoare specifică, scenografa Rodica Garștea imaginând primăvara „îmbracată” în nuanțe de verde, vara în corai, toamna în ruginiu, iar iarna în clasicul alb. Ținând cont de faptul că este un balet alb și având la dispoziție o scenă mică cum este cea a Operei Brașov, s-au folosit foarte puține elemente de recuzită, decorul fiind minimalist, însă se face apel la tehnologie prin proiecțiile video care vor rula pe parcursul spectacolului.
Regia și coregrafia îi aparțin maestrului Alexandru Fotescu, care, nu întâmplător, a ales acest titlu pentru a îl pune în scenă, împreună cu soliștii și ansamblul de balet al Operei Brașov. De-a lungul carierei sale de balerin, a fost, în câteva rânduri, solist în spectacole ce au cuprins „Anotimpurile”, atât pe scene din țară, cât și din străinătate.

Soliști balet: Valentina Mirică, Anamaria Boancă, Mihaela Pop, Melania Condoiu, Claudiu Dane, Eduard Toma, Ștefan Dascălu

Ansamblul de balet al Operei Brașov: Anca Branea, Ota Chisako, Iulia Coșeriu, Meda Enăcache, Ramona Mezei, Cristina Rotundu, Nicoleta Sasu-Galian, Alexandra Scriminț, Adriana Simion, Raluca Șut, Matei Rada, Adrian Scriminț

Coregrafia: Alexandru Fotescu
Scenografia: Rodica Garștea
Asistent coregrafie: Iulia Coșeriu
Regie scenă: Dan Antipa

Preț bilete: 40 lei (sală + lojă); 30 lei (balcon lateral)

Biletele se vând atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile). Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

La evenimentele Operei Brașov, accesul spectatorilor va fi permis numai după ce va fi efectuată măsurarea temperaturii. Purtarea măștii este obligatorie! Va fi respectată distanțarea între scaune. Vă rugăm frumos, în cazul în care prezentați simptome de infecție respiratorie, să rămâneți acasă pentru a nu vă pune în pericol nici pe dumneavoastră și nici pe ceilalți participanți la eveniment.

Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 25 septembrie 20:30.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.