„Vânzătorul de păsări” – spectacol aniversar Cristina Soreanu

Duminică, 17 ianuarie 2016, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă dăm întâlnire cu opereta: „Vânzătorul de păsări” de C. Zeller, un spectacol aniversar dedicat mezzosopranei Cristina Soreanu, la împlinirea unei frumoase vârste.
Cristina Soreanu este absolventă, în 1982, a Conservatorului „Ciprian Porumbescu” din București, unde le-a avut ca profesoare pe Eugenia Moldoveanu și Maria Hurduc. Pentru an, după terminarea facultății, este bursieră la Nantes – Franța, iar apoi urmează cursuri de măiestrie la Paris și Viena. în 2005 obține titlul de Doctor în muzică la Universitatea Națională de Muzică din București.
Cristina Soreanu a fost solistă a Operei Brașov pentru o lungă perioadă de timp, între anii 1981 – 2008. Interpretează numeroase roluri de operă, dintre care amintim Carmen în „Carmen” de G. Bizet, Azucena în „Trubadurul” de G. Verdi, Rosina în „Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini, Dorabella în „Cosi Fan Tutte” de W.A. Mozart, de operetă: Cecilia în „Silvia” de E. Kalman, Orlovsky în „Liliacul” de J. Strauss, Adelaide în „Vânzătorul de păsări” de C. Zeller. Participă la multe concerte, spectacole și festivaluri din țară și din străinătate.
în paralel, este profesor universitar la Facultatea de Muzică în cadrul Universității „Transilvania” Brașov și în cadrul Universității Naționale de Muzică București. Publică numeroase articole și lucrări de specialitate.
Premiera operetei „Vânzătorul de păsări” a avut loc la Theater an der Wien, în anul 1891. Succesul răsunător a determinat prezentarea acesteia, în același an, la Casino Theatre, din New York, iar în 1895, la importantul teatru regal Drury Lane, din Londra. Această operetă îmbină atmosfera veselă și plină de viață a Tirolului cu atmosfera Curții imperiale austriece, întâmplările desfășurându-se dinamic, cu mult umor și ironie.
în distribuție, alături de mezzosoprana Cristina Soreanu, artiști ai Operei Brașov – o parte, foști studenți ai domniei sale: Corina Klein, Mihai Irimia, Simona Mărcan, Nicoleta Chirilă, Andromeda Nemeș, împreună cu Adrian Mărcan, Nora Vlad, Lorand Cristian, Nicolae Zaharia, Marian Rește, Mugur Curelaru, Mugurel Oancea. Orchestra Operei Brașov va fi dirijată de Traian Ichim, iar regia spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu. Dirijor cor: Ciprian Țuțu. își dau concursul Corul, Baletul și Orchestra Operei Brașov.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.