Vânzătorul de păsări

Sâmbătă, 26 iunie 2021, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă dăm întâlnire cu un nou titlu de operetă: „Vânzătorul de păsări” de C. Zeller! Premiera lucrării a avut loc la Theater an der Wien, în anul 1891. Succesul răsunător a determinat prezentarea acesteia, în același an, la Casino Theatre, din New York, iar în 1895, la importantul teatru regal Drury Lane, din Londra. Această operetă îmbină atmosfera veselă și plină de viață a Tirolului cu atmosfera Curții imperiale austriece, întâmplările desfășurându-se dinamic, cu mult umor și ironie. „Vânzătorul de păsări” este o comedie bucolică, ce se desfășoară în Renania secolului al XVIII-lea, avându-i în centru pe îndrăgostiții Adam, vânzător ambulant de păsări, și Cristina, poștărița satului. Prinși în mreaja intrigilor de la curtea Prințului din regiune, cei doi se ceartă, iar iubirea lor este pusă la grele încercări.
Opereta excelează prin bogăția melodică, frumusețea și marea expresivitate a unor arii – de menționat cunoscuta arie a lui Adam (rămasă celebră prin caracterul ei nostalgic), izbutite momente comice, orchestrația fluentă, adecvată caracterului folcloric al muzicii, spontaneitatea și tensiunea acțiunii dramatice…

Distribuția:
Cristina – Corina Klein
Adam – Mihai Irimia
Prințesa – drd. Mădălina Bourceanu (Facultatea de Muzică – Universitatea „Transilvania” Brașov)
Baronul Weps – Valentin Marele (debut)
Adelaide – Cristina Roșu
Stanislas – Dan Ionescu (debut)
Ghizi – Nicoleta Chirilă
Jette – Simona Manole (debut)
Schneck – Lorand Cristian
Profesor I – Marian Rește
Profesor II – Dan Popescu
Gustav – Valer Lucaciu
Hanelore – Andromeda Nemeș

Soliști balet: Melania Condoiu, Claudiu Dane

își dau concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov. Conducerea muzicală îi aparține maestrului Traian Ichim. Regia artistică este semnată de Carmen Dobrescu. Scenografia: Horia Popescu, Rodica Garștea. Coregrafia: Nermina Damian. Dirijor Cor: Dragoș-Mihai Cohal. Asistent regie: Lăcrămioara Schuller. Asistent coregrafie: Cristina Rotundu. Asistent mișcare scenică: Ramona Mezei. Regie scenă: Dan Antipa.

BILETE ONLINE

Preț bilete: 30 lei – Categorie: Acces general

Biletele pentru spectacolul cu opereta „Vânzătorul de păsări” de C. Zeller se pun în vânzare de luni, 24 mai 2021, atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

în stagiunea 2020 – 2021, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

Eveniment desfășurat cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

La evenimentele Operei Brașov, accesul spectatorilor va fi permis numai după ce va fi efectuată măsurarea temperaturii. Purtarea măștii este obligatorie! Va fi respectată distanțarea de 1,5 m între scaune. Vă rugăm frumos, în cazul în care prezentați simptome de infecție respiratorie, să rămâneți acasă pentru a nu vă pune în pericol nici pe dumneavoastră și nici pe ceilalți participanți la eveniment.

 

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.