„Văduva veselă”, opereta plină de farmec a lui Fr. Lehar, pe scena Operei Brașov

Vineri, 9 decembrie 2016, de la ora 18.30, în Sala Operei, Opera Brașov vă invită să vizionați spectacolul cu opereta „Văduva veselă” de Fr. Lehar. Emoționanta poveste de dragoste a frumoasei Hanna Glavary și a locotenentului Danillo a văzut prima dată lumina rampei în anul 1905, tot într-o lună de decembrie, la Theater an der Wien. în anul următor se juca la Berlin și Hanovra, apoi au fost programate reprezentații la Londra și Paris. Acțiunea operetei se petrece în locuri extrem de diverse – de la presupusa ambasada a statului Pontevedro de la Paris, la celebrul cabaret „Maxim’s” – prilej ce l-a îndemnat pe compozitorul Franz Lehar să creeze minunate valsuri, să compună melodii nemuritoare precum „Cântecul Viliei”, dansuri pe ritmuri populare și, bineînțeles, să nu ocolească cel mai spectaculos dans al cabaretelor pariziene – „French Can-Can”-ul. Tânăra și fermecătoarea Hanna Glavary, căsătorită fără voia sa, din rațiuni de stat, cu un bătrân pontevedrin bogat, rămâne văduvă la o săptămână după nuntă. Locotenentul Danillo, fostul său iubit, își găsește consolarea petrecând în fiecare noapte cu dansatoarele de la „Maxim’s”. Cei doi îndrăgostiți încearcă în zadar să își ascundă sentimentele pe care le au unul față de celălalt. La împăcarea lor contribuie ambasadorul statului Pontevedro și soția sa, Valencienne, precum și amantul secret al acesteia, Camille de Rossillon. în distribuție, soliștii Operei Brașov: Simona Mărcan, Alexandru Aghenie, Ștefan Schuller, Corina Klein, Mihai Irimia, Lorand Cristian, Nicolae Zaharia, Marian Rește, Paul Tomescu, Cristina Roșu, Mihaela Pleșa, Mariana Tomescu, Claudiu Bugnar, Florin Grama. Soliști balet: Ramona Mezei și Dorin Mirea. Invitata specială la Maxim’s este îndrăgita solistă Ozana Barabancea. La pupitrul Orchestrei Operei Brașov se va afla dirijorul Traian Ichim (debut), regia spectacolului fiind semnată de Cristian Mihăilescu. Scenografia: Adrian Cristea. își dau concursul Corul, Baletul și Orchestra Operei Brașov.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei – Pentru acest spectacol nu mai sunt bilete disponibile!

Informații la telefon 0268-419380. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.