Văduva veselă

Sâmbătă, 29 mai 2021, de la ora 18.30, în sala de pe strada Bisericii Române nr. 51, Opera Brașov vă oferă o foarte îndrăgită operetă: „Văduva veselă” de Franz Lehár. Emoționanta poveste de dragoste a frumoasei Hanna Glavari și a locotenentului Danillo a văzut prima dată lumina rampei în anul 1905, la Theater an der Wien. în anul următor se juca la Berlin și Hanovra, apoi au fost programate reprezentații la Londra și Paris. Acțiunea operetei se petrece în locuri extrem de diverse – de la presupusa ambasadă a statului Pontevedro de la Paris, la celebrul cabaret „Maxim’s” – prilej ce l-a îndemnat pe compozitorul Franz Lehár să creeze minunate valsuri, să compună melodii nemuritoare precum „Cântecul Viliei”, dansuri pe ritmuri populare și, bineînțeles, să nu ocolească cel mai spectaculos dans al cabaretelor pariziene – „French Can-Can”-ul. Tânăra și fermecătoarea Hanna Glavari, căsătorită fără voia sa, din rațiuni de stat, cu un bătrân pontevedrin bogat, rămâne văduvă la o săptămână după nuntă. Locotenentul Danillo, fostul său iubit, își găsește consolarea petrecând în fiecare noapte cu dansatoarele de la „Maxim’s”. Cei doi îndrăgostiți încearcă în zadar să își ascundă sentimentele pe care le au unul față de celălalt. La împăcarea lor contribuie ambasadorul statului Pontevedro și soția sa, Valencienne, precum și amantul secret al acesteia, Camille de Rossillon.

Distribuția:
Hanna Glavari – Anda Pop
Contele Danillo Danilovici – Alexandru Aghenie
Baronul Mirko Zeta – Ștefan Schuller
Valencienne – Nicoleta Chirilă
Camille de Rosillon – Mihai Irimia
Niegus – Lorand Cristian
Raoul de St. Brioche – Dan Ionescu
Vicontele Cascada – Marian Rește
Pritschitsch – Paul Tomescu
Praskowia – Cristina Roșu
Kromow – Claudiu Bugnar
Bogdanowitsch – Florin Grama
Silviane – Mihaela Pleșa
Olga – Mariana Tomescu

Soliști balet: Anamaria Boancă, Dorin Mirea

Grisete: Melania Condoiu, Cristina Rotundu, Valentina Mirică, Nicoleta Sasu-Galian, Alexandra Scriminț, Raluca Șut

își dau concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov. Conducerea muzicală îi aparține maestrului Mircea Holiartoc. Regia artistică a spectacolului este semnată de Cristian Mihăilescu. Scenografia: Adrian Cristea. Dirijor cor: Dragoș-Mihai Cohal. Coregrafia: Răzvan Mazilu. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Coordonator spectacol: Anda Tabacaru. Asistent coregrafie: Cristina Rotundu. Regie scenă: Marilena Aldea.

   Preț bilete: 30 lei – Categorie: Acces general

BILETE ONLINE

Biletele pentru spectacolul cu opereta „Văduva veselă” de Fr. Lehár se pun în vânzare de miercuri, 12 mai 2021, atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile). Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

în stagiunea 2020 – 2021, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

La evenimentele Operei Brașov, accesul spectatorilor va fi permis numai după ce va fi efectuată măsurarea temperaturii. Purtarea măștii este obligatorie! Va fi respectată distanțarea între scaune. Vă rugăm frumos, în cazul în care prezentați simptome de infecție respiratorie, să rămâneți acasă pentru a nu vă pune în pericol nici pe dumneavoastră și nici pe ceilalți participanți la eveniment.

Eveniment desfășurat cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.