„Văduva veselă”, în luna operetei, la Opera Brașov

Luna operetei continuă la Opera Brașov vineri, 11 decembrie, de la ora 18.30, în Sala Operei cu „Văduva veselă”, de Fr. Lehar. Emoționanta poveste de dragoste a frumoasei Hanna Glavary și a locotenentului Danillo a văzut prima dată lumina rampei în anul 1905, tot într-o lună de decembrie la Theater an der Wien. în anul următor se juca la Berlin și Hanovra, apoi au fost programate reprezentații la Londra și Paris. Acțiunea operetei se petrece în locuri extrem de diverse – de la presupusa ambasada a statului Pontevedro de la Paris, la celebrul cabaret „Maxim’s” – prilej ce l-a îndemnat pe compozitorul Franz Lehar să creeze minunate valsuri, să compună melodii nemuritoare precum „Cântecul Viliei”, dansuri pe ritmuri populare și, bineînțeles, să nu ocolească cel mai spectaculos dans al cabaretelor pariziene – „French Can-Can”-ul. Tânăra și fermecătoarea Hanna Glavary, căsătorită fără voia sa, din rațiuni de stat, cu un bătrân pontevedrin bogat, rămâne văduvă la o săptămână după nuntă. Locotenentul Danillo, fostul său iubit, își găsește consolarea petrecând în fiecare noapte cu dansatoarele de la „Maxim’s”. Cei doi îndrăgostiți încearcă în zadar să își ascundă sentimentele pe care le au unul față de celălalt. La împăcarea lor contribuie ambasadorul statului Pontevedro și soția sa, Valencienne, precum și amantul secret al acesteia, Camille de Rossillon. în distribuție: Simona Mărcan, Alexandru Aghenie, Ștefan Schuller, Nicoleta Chirilă, Mihai Irimia, Lorand Cristian, Marian Rește, Nicolae Zaharia, Cristina Roșu, Paul Tomescu, Mihaela Pleșa, Mariana Tomescu, Florin Grama, Cristian Dicu. Invitată specială la Maxim’s va fi solista Operei Brașov, Gabriela Hazarian, întruchipând-o pe Marlene Dietrich. Soliști balet: Ramona Mezei și Dorin Mirea. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Dorel Munteanu, iar regia artistică a spectacolului este semnată de Cristian Mihăilescu. Dirijor cor: Ciprian Țuțu. își dau concursul Corul, Baletul și Orchestra Operei Brașov.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei Brașov, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.