„Traviata”, spectacol extraordinar sâmbăta aceasta, pe scena Operei Brașov!

Sâmbătă, 17 iunie 2017, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la spectacolul extraordinar cu celebra operă „Traviata” de Giuseppe Verdi, pe un libret în limba italiană scris de Francesco Maria Piave, având la bază romanul autobiografic „Dama cu camelii”, publicat în 1848, de Alexandre Dumas-fiul. „Traviata” descrie scurta, dar agitata viață, precum și moartea tragică a unei celebre curtezane din înalta societate a secolului al XIX-lea din Paris. Povestea Violettei Valery impresionează de peste un secol și jumătate, datorită ideii nobile pe care o transmite: sacrificiul de sine. Compozitorul Giuseppe Verdi și libretistul Francesco Maria Piave au creat un personaj pe cât de fragil, pe atât de puternic, într-un context muzical pur romantic. Violetta Valery devine victima societății în care trăiește, acceptând, din dragoste pentru Alfredo Germont, un sacrificiu care îi va grăbi sfârșitul. Muzica verdiană transmite în egală măsură pasiune, frumusețe, dramatism, eleganță și o umanitate profundă. Paginile muzicale conțin adevărate portrete psihologice ale personajelor și sentimentele lor. în spatele expunerii luxului și plăcerilor frivole, se ascunde cruzimea puternică a unei societăți în care totul poate fi cumpărat și vândut. în acest context, Violetta apare ca o eroină clasică, al cărei sacrificiu transcende dragostea și moartea, în fapt, cele două teme în jurul cărora se desfășoară opera.
Din distribuția spectacolului de sâmbătă seara, fac parte artiști de renume ai scenelor lirice românești și internaționale; vom începe enumerarea cu soprana Aurelia Florian, care din luna mai a acestui an, cu mândrie și mare onoare, anunțăm că este solista Operei Brașov! Senzație a ultimilor ani în arta interpretativă, Aurelia Florian a strălucit deopotrivă în repertoriul puccinian, ca solistă a renumitului „Triptic” (Il Tabarro, Suor Angelica, Gianni Schicchi – în Anul Internațional Puccini), dar și în belcanto. Interpretează rolul Mimi din „Boema” de G. Puccini la New National Theatre Tokyo și Marguerite din „Faust” de Ch. Gounod la Israeli Opera Din Tel Aviv. Tot la Opera din Tel Aviv a fost distribuită în rolul Magda din premiera „La Rondine” de G. Puccini. în toamna acestui an, Aurelia Florian o va interpreta pe Violetta Valery, rolul pentru care este atât de îndrăgită în întreaga lume, la Opera din San Francisco (SUA).
Rolul tânărului îndrăgostit din „Traviata”, Alfredo Germont, va fi interpretat de tenorul Alin Stoica (solist la Opera Națională București). Cu un început de carieră impresionant, Alin Stoica a cântat, la finele lui 2016, în Gala Aniversară, cu prilejul împlinirii a 95 de ani de la înființarea Operei Naționale București, alături de nume sonore ale scenei lirice, dintre care o amintim pe soprana Anita Hartig. îl interpretează pe Turiddu din „Cavalleria Rusticana” de P. Mascagni, rol ce l-a purtat la Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galați, dar și la Teatro Pergolesi. Este invitat să cânte la Bregenzer Festspiele (Austria) și la Festspiele Immling (Germania). Este invitat la Opera Națională Română Iași pentru rolul Don José din opera „Carmen” de G. Bizet. Alin Stoica a mai interpretat rolul Alfredo și în luna aprilie a acestui an, pe scena Operei Naționale București, alături de soprana Diana Gheorghe și baritonul Ștefan Ignat – un alt invitat, cu care publicul s-a obișnuit la Opera Brașov.
între ultimele succese repurtate de baritonul Șerban Vasile, cel care îl va interpreta sâmbătă seara pe Giorgio Germont, îl amintim pe cel obținut la Metropolitan Opera din New York, în spectacolul cu opera „Falstaff” de G. Verdi, dirijat de celebrul James Levine, în care artistul a abordat rolul lui Ford. în luna martie a acestui an, debutează în rolul Valentin din „Faust” de Ch. Gounod la Israeli Opera din Tel Aviv, după ce în ianuarie a interpretat același rol la Florența. Șerban Vasile desfășoară o frumoasă activitate artistică și abordează roluri de referință precum: Dandini în „Cenușăreasa” de G. Rossini, Figaro în „Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini, Figaro în „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart, Nabucco în „Nabucco” de G. Verdi, Evgheni Oneghin în „Evgheni Oneghin” de P.I. Ceaikoski, Brânzovenescu în „O scrisoare pierdută” de Dan Dediu și Ștefan Neagrău, Morales în „Carmen” de G. Bizet, Theseus în „Oedipe” de G. Enescu, Belcore în „Elixirul dragostei” de G. Donizetti, Marcello în „La Bohème” de G. Puccini, Enrico în „Lucia di Lammermoor” de G. Donizetti.
Așadar, sâmbătă seara, în „Traviata”, ne vom bucura de o distribuție de cinci stele, care va fi completată de prezența la pupitrul dirijoral a maestrului Giuseppe Carannante (Italia), ce va asigura conducerea muzicală a acestui spectacol extraordinar.
Distribuția completă este următoarea: Aurelia Florian – Violetta Valery, Alin Stoica (Opera Națională București) – Alfredo Germont, Șerban Vasile – Giorgio Germont, Gabriela Hazarian – Flora Bervoix, Sonia Hazarian – Annina, Claudiu Bugnar – Gastone, Alexandru Aghenie – Baronul Douphol, Paul Tomescu – Marchizul d’Obigny, Dan Popescu – Dr. Grenvil, Dan Ionescu – Majordomul, Irinel Felea – Grădinarul. Soliști balet: Anca Branea, Alexandru Fotescu. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Giuseppe Carannante (Italia), iar regia artistică este semnată de Dimitrie Tabacaru. Scenografia și costumele: Rodica Garștea. Coregrafia: Nermina Damian. Dirijor cor: Leonard Boga. își dau concursul Corul, Baletul și Orchestra Operei Brașov.

   Preț bilete: 40 lei; 30 lei (Pentru acest spectacol mai sunt foarte puține bilete disponibile!)

Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.