„Traviata” închide stagiunea 2017 – 2018 la Opera Brașov!

Sâmbătă, 16 iunie 2018, la ora 18.30, în Sala Operei, stagiunea 2017 – 2018 se încheie, în mod tradițional, cu capodopera verdiană „Traviata”, pe un libret în limba italiană scris de Francesco Maria Piave. în anul 1848, Alexandre Dumas – fiul a publicat „Dama cu camelii”, volum puternic autobiografic, însă romanțat, care a servit apoi ca sursă de inspirație pentru „Traviata”, cu singura diferență că în operă, personajul feminin apare sub numele de Violetta Valery. Premiera a avut loc la Teatro La Fenice din Veneția, în data de 6 martie 1853.
Violetta Valery a existat, în realitate numele său a fost Rose Alphonsine Plessis (1824 – 1846), ea luându-și apoi numele de Marie, iar Alexandre Dumas a cunoscut-o la Paris. Deși o curtezană („traviata”, în limba italiană), Violetta Valery face dovada unei nobleți ieșită din comun, atunci când decide să se sacrifice pentru binele și fericirea altcuiva. Ea reușește să cucerească oamenii atât prin gestul său, dar și înainte de aceasta, prin farmecul și inteligența sa. Povestea ei a impresionat generații de spectatori, de aceea „Traviata” a devenit una dintre cele mai iubite și cântate opere din lume.
Compozitorul Giuseppe Verdi și libretistul Francesco Maria Piave au creat un personaj pe cât de fragil, pe atât de puternic, într-un context muzical pur romantic. Muzica verdiană transmite în egală măsură pasiune, frumusețe, dramatism, eleganță și o umanitate profundă. Paginile muzicale conțin adevărate portrete psihologice ale personajelor și sentimentele lor. în spatele expunerii luxului și plăcerilor frivole, se ascunde cruzimea puternică a unei societăți în care totul poate fi cumpărat și vândut. în acest context, Violetta apare ca o eroină clasică, al cărei sacrificiu transcende dragostea și moartea, în fapt, cele două teme în jurul cărora se desfășoară opera.
în distribuție: Aurelia Florian – Violetta Valery, Mihai Irimia – Alfredo Germont, Adrian Mărcan – Giorgio Germont, Gabriela Hazarian – Flora Bervoix, Sonia Hazarian – Annina, Claudiu Bugnar – Gastone, Nicolae Zaharia – Baronul Douphol, Paul Tomescu – Marchizul d’Obigny, Ștefan Schuller – Dr. Grenvil, Dan Ionescu – Majordomul, Adrian Stănilă – Grădinarul. Soliști balet: Iulia Coșeriu, Dorin Mirea. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Victor Dumănescu (Cluj-Napoca), iar regia artistică este semnată de Dimitrie Tabacaru. Scenografia și costumele: Rodica Garștea. Coregrafia: Nermina Damian. Dirijor cor: Leonard Boga. își dau concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei (Pentru acest spectacol nu mai sunt bilete disponibile!)

în stagiunea 2017 – 2018, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

Biletele se vând la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.