„Traviata” încheie o nouă stagiune la Opera Brașov!

Sâmbătă, 25 iunie 2016, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la închiderea stagiunii 2015 – 2016 a Operei Brașov, care, în mod tradițional, va programa spectacolul cu opera „Traviata” de G. Verdi. Giuseppe Verdi este considerat, împreună cu Richard Wagner, cel mai important compozitor de muzică de operă din secolul al XIX-lea. Verdi a compus unele din cele mai frumoase lucrări rămase în patrimoniul italian și universal de operă. Mai mult de jumătate dintre operele sale se regăsesc în repertoriul de bază al teatrelor din întreaga lume.
Având premiera acum 163 de ani, la Teatrul „La Fenice” din Veneția, „Traviata” are la bază romanul „Dama cu camelii” de Alexandre Dumas. Tragica poveste de iubire, precum și personajele fascinante și muzica excepțională creată de Verdi, i-au adus succesul acestei opere încă de la început. „Traviata” rămâne și în zilele noastre cea mai jucată operă din lume. Libretistul Francesco Maria Piave și compozitorul Giuseppe Verdi au vrut să plaseze acțiunea operei în vremea lor, însă autoritățile de la Teatrul „La Fenice” au insistat ca aceasta să aibă loc în jurul anului 1700. Abia după anul 1880, opera s-a jucat după dorințele inițiale ale celor doi.
Așa cum și-a imaginat-o Verdi, veți putea vedea „Traviata” și sâmbătă, pe scena Operei Brașov, în interpretarea soliștilor: Cristina Radu (Violetta Valery), Liviu Iftene (Alfredo Germont), Adrian Mărcan (Giorgio Germont), Cristina Roșu – debut (Flora Bervoix), Sonia Hazarian (Annina), Claudiu Bugnar (Gastone), Nicolae Zaharia (Baronul Duphol), Paul Tomescu (Marchizul d’Obigny), Dan Popescu (Dr. Grenvil), Dan Ionescu (Majordomul), Irinel Felea (Grădinarul). Soliști balet: Anca Branea și Adrian Scriminț. La pupitrul Orchestrei Operei Brașov, se va afla tânărul și talentatul dirijor Giuseppe Montesano (Austria). Născut în 1982 la Torino, Giuseppe Montesano studiază la Conservatorul „G. Verdi”. Urmează cursuri de dirijor orchestră și master-class-uri cu Salvador Mas Conder, Donato Renzetti, Julius Kalmar, Romolo Gessi și Dominique Rouits, precum și de dirijor de cor cu Peter Neumann, Marco Berrini, Carlo Pavese, Krijn Koetsveld și Markus Utz. în prezent, aprofundează arta dirijoratului la Viena (Austria), sub îndrumarea prof. Georg Mark. Dirijează spectacole de operă, operetă și concerte în Austria, Germania, Italia și Statele Unite ale Americii. Din luna mai 2009 este dirijor principal al Metropolitan Kammerorchester din Viena. Pe lângă aceasta, este dirijor al corurilor Amerling Chor, Vet.Med.Chor și InCanto Vocale (cel din urmă aparține departamentului de muzicologie al Universității din Viena). Totodată, studiază muzicologia și filozofia la Universitatea din Viena. Regia artistică a spectacolului îi aparține lui Dimitrie Tabacaru. Scenografia și costumele sunt semnate de Rodica Garștea. Coregrafia: Nermina Damian. își dau concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov.

   Notă: Pentru acest spectacol nu mai sunt bilete disponibile!

Informații se pot obține la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51 sau la tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.