„Traviata” deschide stagiunea 2014 – 2015!

Publicul brașovean este invitat din nou în sala de spectacol a Operei Brașov la spectacolul cu opera “Traviata”, de Giuseppe Verdi, ce va avea loc sâmbătă, 13 septembrie, la ora 18.30. Distribuția reunește artiști consacrați ai acestei instituții, care își redeschide porțile în cea de-a 62-a stagiune: Valentina Mărgăraș, Mihai Irimia, Adrian Mărcan, Gabriela Hazarian, Sonia Hazarian, Nicolae Zaharia, Marian Rește, Paul Tomescu, Claudiu Bugnar, Dan Ionescu, Irinel Felea. Soliștii baletului: Ramona Mezei și Dorin Mirea. Conducerea muzicală aparține dirijorului Traian Ichim. Regia artistică este semnată de Dimitrie Tabacaru, scenografia de Rodica Garștea, iar coregrafia de Nermina Damian. își dau concursul corul (dirijor cor: Ciprian Țuțu), baletul și orchestra Operei.
„Traviata” este, cu siguranță, cea mai cunoscută și cea mai îndrăgită operă din creația verdiană, iar la Opera Brașov a devenit o tradiție ca atât începutul unei noi stagiuni cât și încheierea sa să fie marcată de acest titlu. Povestea Violetei Valery impresionează de peste un secol și jumătate, datorită ideii nobile pe care o transmite: sacrificiul de sine. Inspirându-se din celebrul roman “Dama cu camelii”, de Alexandre Dumas-fiul, compozitorul Giuseppe Verdi și libretistul Francesco Maria Piave au creat un personaj pe cât de fragil, pe atât de puternic, într-un context muzical pur romantic. Violeta Valery devine victima societății în care trăiește, acceptând, din dragoste pentru Alfredo Germont, un sacrificiu care îi va grăbi sfârșitul. Despre această femeie specială și despre gestul său scria însuși Dumas-fiul: “Dacă nu ar fi făcut acest sacrificiu, nu ar fi meritat să scriu despre ea”. Muzica verdiană transmite, în egală măsură, pasiune, frumusețe, dramatism și eleganță. Toate acestea se regăsesc în imaginile scenice ale operei “Traviata”, spectacol de deschidere a stagiunii 2014 – 2015 de la Opera Brașov!

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419.380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.