Traviata alături de maestrul Ilarion Ionescu-Galați

Sâmbătă, 22 Septembrie, ora 18.30, Sala Operei

Dirijor: Ilarion Ionescu-Galați
Regia: Dumitru Tăbăcaru
Scenografia: Rodica Garștea

„Să căutăm excelența și pe oamenii ei!”- și-a propus colectivul Operei Brașov. Și a reușit:
– dirijor: maestrul Ilarion Ionescu-Galați care aniversează 75 de ani și 55 de ani de activitate artistică
– Cristina Simionescu – prim-solistă a Operei Naționale Iași cântă în rolul Violettei.
– soliștii Operei Brașov: Carmen Topciu, Mihai Irimia, Adrian Mărcan, Rodica Iuga, Claudiu Bugnar, Octavian Vlaicu (invitat de la Opera Națională Timișoara), Paul Tomescu, Marian Rește, Dan Ionescu și Irinel Felea alături de soliștii de balet: Anca Branea și Adrian Scriminț.

CORUL, ORCHESTRA și BALETUL OPEREI BRAȘOV

Să dăm ceasul cu vreo 160 de ani în urmă și să intrăm în atmosfera anilor „Traviatei”, această „regină a operei”, emoționantă, impresionantă din totdeauna și pentru totdeauna.
Melodramă în patru acte, pe libretul de Francesco Maria Piave, premieră la Veneția în martie 1853, „Traviata” are mereu ceva de spus, cum afirma însuși Verdi.
Foarte recent, Hector Lopez, acest extraordinar tenor „româno-mexican”, cum îi place să se intituleze, binecunoscut spectatorilor Operei Brașov prin desele apariții pe scena Operei noastre, răspundea într-un interviu acordat unei televiziuni naționale: „Ce titlu ați recomanda unui cetățean, care, dintr-un motiv sau altul, nu a ajuns niciodată la operă?”. „TRAVIATA” – a răspuns Hector Lopez, după un moment lung de gândire. Traviata, pentru motivul că are un subiect atât de uman! Da. Iubirea face parte din viața fiecăruia… și moartea la fel. Dar aici totul se îmbină în acel uman înțeles și acceptat de fiecare dintre noi”.

Text: Cornelia Petre

Preț bilete: 30 lei; 15 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380.

Program: Marți – Vineri 10 – 17

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.