„Tosca”, un spectacol monumental, pe scena Operei Brașov

Sâmbătă, 13 aprilie 2019, la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, vă invităm la un spectacol monumental – opera „Tosca” de Giacomo Puccini. Libretul operei a fost creat de  Luigi Illica și Giuseppe Giacosa, după drama La Tosca de Victor Sardou. Piesa de teatru a fost montată la Paris în anul 1887 și a fost vizionată de Giacomo Puccini în același an, la Milano. Rolul titular a fost interpretat de celebra actriță Sarah Bernhardt. Impresionat de subiectul dramatic, Puccini compune opera „Tosca” în anul 1899, după o colaborare furtunoasă cu cei doi libretiști și cu editorul Giulio Ricordi. Premiera operei a avut loc pe 14 ianuarie 1900, la „Teatro Costanzi” din Roma. în rolul titular a evoluat soprana Hariclea Darclée, pentru care compozitorul a compus în mod special, la rugămintea artistei, aria „Vissi d´arte…” devenită astăzi una dintre cele mai îndrăgite arii de operă.
în distribuție, artiștii: Anda Pop – Floria Tosca, Cosmin Marcovici (Opera Națională Română Iași) – Mario Cavaradossi, Ionuț Pascu (București) – Scarpia, Dan Popescu – Angelotti, Lorand Cristian – Sacristanul, Nicolae Zaharia – Sciarrone, Claudiu Bugnar – Spoletta, Paul Tomescu – Temnicerul, Mariana Lazăr – Pastorul, Meda Enăcache – Statuia. își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. Alături de ei, talentații cântăreți din Corul de Copii UNISON – seniorii, condus de dirijorul și managerul general George Dumitrașcu. Conducerea muzicală a spectacolului va aparține maestrului Giuseppe Carannante (Italia). Montarea de la Opera Brașov a operei „Tosca” a fost realizată, în 2013, de regizorul italian Matteo Mazzoni, împreună cu scenografa Rodica Garștea. Asistent regie: Asineta Răducan. Dirijor cor: Leonard Boga. Regia tehnică: Marilena Aldea.

   Preț bilete: 35 lei – în sală; 25 lei – la balcon lateral (Pentru acest spectacol nu mai sunt bilete disponibile!)

în stagiunea 2018 – 2019, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului ce are loc pe data de 2 aprilie în fiecare an, Opera Brașov se alătură campaniei dedicate copiilor și tinerilor cu autism din Brașov desfășurată de Asociația „Rază de Speranță”. în acest sens, în semn de solidaritate, instituția noastră transmite către publicul larg mesajul „O nouă viziune pentru autism: dragoste necondiționată”. Totodată, la spectacolul cu opera „Tosca” de G. Puccini, din data de 13 aprilie 2019, Asociația „Rază de Speranță” va fi prezentă în foaierul Operei Brașov cu materiale de informare și conștientizare privind această afecțiune care atinge 1% din populația globului.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.