„Tosca”, cu casa închisă, la Opera Brașov

Sâmbătă, 11 martie 2017, de la ora 18.30, în Sala Operei, este programat spectacolul cu opera „Tosca” de G. Puccini. Libretul a fost scris de Luigi Illica și Giuseppe Giacosa, după drama La Tosca de Victor Sardou. Piesa de teatru a fost montată la Paris în anul 1887 și a fost vizionată de Giacomo Puccini în același an la Milano. Rolul titular a fost interpretat de celebra actriță Sarah Bernhardt. Impresionat de subiectul dramatic, Puccini compune opera Tosca în anul 1899, după o colaborare furtunoasă cu cei doi libretiști și cu editorul Giulio Ricordi. Premiera operei a avut loc pe 14 ianuarie 1900, la „Teatro Costanzi” din Roma. în rolul titular a evoluat soprana româncă Hariclea Darclée, pentru care compozitorul a compus, în mod special, la rugămintea artistei, aria Vissi d´arte… devenită astăzi una dintre cele mai îndrăgite arii de operă.
Montarea de pe scena Operei Brașov a operei Tosca a fost realizată, în 2013, de regizorul italian Matteo Mazzoni, împreună cu scenografa Rodica Garștea. Invitații speciali ai spectacolului de sâmbătă sunt tenorul Cosmin Marcovici (Opera Națională Română Iași), binecunoscut publicului brașovean, și baritonul Marian Pop (Germania), pe care l-ați revăzut, recent, în calitate de regizor al operetei „Voievodul țiganilor”.
Distribuția: Anda Pop (Floria Tosca), Cosmin Marcovici (Mario Cavaradossi), Marian Pop (Scarpia), Alexandru Aghenie (Angelotti), Lorand Cristian (Sacristanul), Nicolae Zaharia (Sciarrone), Claudiu Bugnar (Spoletta), Paul Tomescu (Temnicerul), Mariana Lazăr (Pastorul), Nicoleta Sasu (Statuia), alături de Corul și Orchestra Operei. Conducerea muzicală va aparține maestrului Traian Ichim (debut). Alături de ei, Corul de Copii UNISON – seniorii, condus de dirijorul George Dumitrașcu. Asistent regie: Asineta Răducan. Dirijor cor: Leonard Boga. Regia tehnică: Marilena Aldea.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei (Pentru acest spectacol nu mai sunt bilete disponibile!)

Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.