„Țara surâsului”, destinația muzicală a acestui sfârșit de săptămână

Sâmbătă, 28 martie 2015, începând cu ora 18.30, în Sala Operei Brașov, publicul este invitat să călătorească în „Țara surâsului”, fiind însoțit de minunata muzică a lui Franz Lehar. Opereta în două acte „Țara surâsului” este o lucrare de maturitate a compozitorului mai sus amintit, având la bază libretul creat de Ludwig Herzer și Fritz Löhner-Beda. Este una dintre foarte puținele operete în care deznodământul nu are happy-end, ideea transmisă spectatorului fiind aceea că, uneori, două lumi diferite pot coexista până la un anumit prag. Acțiunea se petrece la Viena și în îndepărtata Chină. Misteriosul prinț Sou-Chong, sosit la Viena pentru probleme de stat, se îndrăgostește de frumoasa Lisa, o fată deșteaptă, voluntară, dar cu spirit romantic. Lisa face marele pas al vieții ei și îl urmează pe prințul chinez la palatul său din Pekin. Acolo o cunoaște pe gingașa soră a prințului, micuța Mi, pe care o învață să joace tenis și să gândească în stil european, spre mirarea și scandalizarea unchiului său, Tondup. Cu fiecare zi care trece, Lisa realizează că dragostea sa pentru prințul Sou-Chong nu poate depăși diferențele de concepție dintre cele două civilizații: cea europeană și cea orientală. Cu durere în suflet se întoarce în lumea ei. în distribuția spectacolului: Mihaela Pleșa (debut), Mihai Irimia, Andromeda Nemeș (debut), Mugurel Oancea, Cristian Fieraru, Cristian Dicu, Mugur Curelaru, Andreea Gurguiatu, Mariana Tomescu, Paul Tomescu, Marius Tămășanu, Alina Ichim, Mihaela Marele, Anca Manea, Geanina Tomescu, Mihai Burlacu. Soliști balet: Anca Branea și Adrian Scriminț. Regia artistică a acestei noi producții a Operei Brașov este semnată de Tiberius Simu, iar conducerea muzicală îi aparține lui Traian Ichim. Scenografia: Rodica Garștea. Coregrafia: Corina Dumitrescu. Dirijor cor: Ciprian Țuțu.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Foto: Adrian Silivestru

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.