„Suor Angelica”, rampă de la lansare pentru studenții Facultății de Muzică din Brașov

Din stagiunea trecută, odată cu spectacolul „Flautul fermecat” prezentat în cadrul Studioului Experimental de Operă, spectacol realizat în colaborare cu Facultatea de Muzică a Universității „Transilvania” din Brașov și a Universității Naționale de Muzică București, Opera Brașov reînnoadă firul unei tradiții: prezentarea pe o scenă de spectacol profesionistă a tinerilor artiști lirici în devenire. Directorul Operei Brașov, Ovidiu Mezei, și regizorul Anda Tabacaru-Hogea, profesori la clasa de operă din cadrul Facultății de Muzică a Universității „Transilvania” Brașov, au integrat studenții Secției Canto în spectacolul „Suor Angelica”, în scenografia Rodicăi Garștea. Pentru acești tineri studenți, colaborarea cu o instituție profesionistă de spectacol este esențială în formarea lor ca artiști. Este cunoscut faptul că în întreaga lume muzicală s-a dezvoltat activitatea studiourilor de operă pe lângă teatre lirice tocmai în ideea promovării vocilor tinere valoroase. Iată, Opera Brașov se aliniază acestui curent internațional, oferind cu generozitate posibilități de dezvoltare principalei pepiniere de artiști lirici ai orașului Brașov – Facultatea de Muzică a Universității „Transilvania”. Suntem siguri că această experiență a studentelor care vor evolua duminică, 5 iunie 2016, de la ora 17.00, la Opera Brașov, în spectacolul cu opera „Suor Angelica” de Giacomo Puccini le va marca viitoarea carieră artistică. își dau concursul studentele: Mădălina Bourceanu, Noemi Karacsony, Diana Sima, Adnana Gavrilă, Corina Purcărea, Valerica Munteanu, Valentina Elena Popa, Denisa Balla, Celia Molnar, Angela Gibă, Monica Lazăr, Diana Suciu, Bianca Timaru, Orsolya Lövenberger, Mirela Holbea, Alexandra Popa, Dali Gyopar și copilul Maia Garștea-Wengortz. La pian: Ovidiu Mezei. Regia artistică: Anda Tabacaru-Hogea.

   Preț bilete: 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.