SUOR ANGELICA, o nouă premieră a Operei Brașov

Operă din „Il trittico” de G. Puccini

Duminică, 30 Septembrie 2012, ora 18.30, Sala Operei

Un spectacol nou, gândit și realizat de colectivul Operei Brașov, răspunzând aceluiași public avizat: publicul brașovean

La pian: Ovidiu Mezei
Regia: Valentina Mărgăraș
Scenografia: Rodica Garștea

Cu: Cristina Radu în rolul Sora Angelica, alături de Carmen Topciu, Asineta Răducan, Cristina Coatu, Andreea Gurguiatu, Andromeda Nemeș, Daniela Surdeanu, Rodica Iuga, Anca Manea, Anca Moguț, Gianina Tomescu.

Acțiunea se petrece într-o mănăstire, pe la sfârșitul anilor 1600. Aici se retrage, în urma unui păcat condamnat de familie și de societate, Angelica, păstrându-și gândurile, cuvintele și trăirile, ani de-a rândul, în aceeași tăcere pioasă. După șapte ani, fără nicio veste de la familie, i se spune în sfârșit, că sora ei mai mică, se căsătorește.
Nostalgie, pioșenie dar și revoltă, tăcere… sunt trăirile Sorei Angelica însoțind singurul gând permanent către copilul ei, pe care nu l-a văzut niciodată. Când are singura veste despre el, aceasta este cutremurătoare: fiul ei a murit. Instantaneu, Suor Angelica hotărăște… întâlnirea cu el. Moare, cu viziunea fiului său chemând-o în ceruri.

 Text prezentare: Cornelia Petre
                   
    Preț bilete: 10 lei; 5 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380.  
Program: Marți – Vineri 10.00 – 17.00

 

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.