Suor Angelica

Sâmbătă, 3 aprilie 2021, de la ora 18.30, vă invităm să urmăriți, online, în transmisiune directă, spectacolul cu opera „Suor Angelica” de Giacomo Puccini. Lucrarea face parte din „Il Trittico”, alături de alte două opere scurte: „Il Tabarro” (Mantaua) și „Gianni Schicchi”, toate puse în scenă la Opera Brașov. Premiera mondială a avut loc la 14 decembrie 1918, la Metropolitan Opera din New York.
Astfel, inaugurăm o lună specială, o lună sub semnul spiritualității, în care celebrăm Paștele catolic și ne pregătim pentru cel ortodox.
„Suor Angelica” are la bază libretul lui Giovacchino Forzano. Acțiunea se petrece pe la sfârșitul anului 1600, într-o mănăstire de lângă Siena, unde viața se desfășoară în obișnuința și rigorile sale. Angelica fusese trimisă la mănăstire pentru a pune capăt scandalului iscat odată cu nașterea nelegitimă a copilului ei, păcat condamnat de societate și neiertat de familie. De șapte ani este printre maici, fără nicio știre despre copil și nici despre rude. Primește vizita mătușii ei, care îi spune că fetița ei a murit. Suor Angelica recurge la sacrificiul suprem, având în fața ochilor imaginea copilului chemând-o la el.

Distribuția:
Suor Angelica – Aurelia Florian (debut)
La Zia Principessa – Carmen Topciu
La Maestra Delle Novizie – Asineta Răducan
La Badessa – Cristina Coatu
Suor Genovieffa – Paula Duca (invitată)
Una Novizia – Andromeda Nemeș
Suor Osmina – Daniela Puiu-Surdeanu
Suor Dolcina – Geanina Tomescu
Prima Sorella Cercatrice – Anca Moguț
Seconda Sorella Cercatrice – Anca Panait
La Suora Infirmiera – Rodica Iuga    
Una Bimba – Sofia Nanu Popa  

își dă concursul Orchestra Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim (debut). Regia artistică este semnată de Valentina Mărgăraș. Scenografia: Rodica Garștea. Regie scenă: Marilena Aldea.

Spectacolul va fi transmis, online, în direct, pe pagina de Facebook a Operei Brașov și pe canalul oficial de YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=ZkBmSHCAP48 și va putea fi vizionat gratuit! De asemenea, spectacolul beneficiază de subtitrare în limba română.

Eveniment desfășurat cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

Sponsorul lunii aprilie: CLINICCO

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.