STABAT MATER

Concert vocal-simfonic de G. Rossini

Miercuri, 9 aprilie 2014, orele 19.00, sala PATRIA

Dirijor: TRAIAN ICHIM
Dirijor cor: CIPRIAN ȚUȚU

Corul și Orchestra Operei Brașov
Corul „Gheorghe Dima” al Universității „Transilvania” Brașov

Gioacchino Rossini este cunoscut în rândul melomanilor prin lucrările sale pline de vervă și culoare, aparținând genului muzical – OPERĂ – de unde îi vine de altfel și marea sa celebritate. „Stabat Mater” este una dintre putinele lucrări ale lui Rossini care face parte din genul sacru. Este deosebit de apreciată în întreaga lume prin melodica inspirată șși caracterul dramatic bine evidențiat în scriitura vocal-instrumentală.
„Stabat Mater”- prin muzica sacră închinată Maicii Domnului îndurerate după crucificarea Fiului, invită ascultătorul la o reflexie, o meditație asupra patimilor Maicii Domnului. Fiecare dintre noi simțim nevoia la reculegere spirituală, nevoie care crește în special în perioada Sărbătorilor de Paște, acesta fiind și motivul programării spectacolului în acest spațiu temporal.
Concertul vocal –simfonic de la Sala Patria, oferit de Opera Brașov este un spectacol
extraordinar nu numai prin emoțiile transmise prin componistică dar și prin distribuția de
excepție a soliștilor: o soprană de o sensibilitate specială și o voce perfect potrivită genului sacru – CRISTINA RADU – alături de o mezzosoprană renumită în țară și în afară – CARMEN TOPCIU, un tenor răsfățat de publicul brașovean – LIVIU IFTENE și un valoros bass invitat de la Opera Națională din Cluj – PETRU BURCĂ.
Un alt element ce crește spectaculozitatea evenimentului este CORUL OPEREI BRAȘOV condus de CIPRIAN ȚUȚU cu cei 53 de membri ai săi, dintre care 16 studenți ai Facultății de Muzică din Brașov, dăruind suflul tinereții și bucuria lor de afirmare.
TRAIAN ICHIM, tânărul dirijor al Operei Brașov este „mâna” forte dar sensibilă ce armonizează perfect munca și talentul, oferind un spectacol remarcabil.

   Text: Cornelia Petre

   Preț bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la Opera Brașov, Str. Bisericii Române nr. 51, tel 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de spectacol, la Sala PATRIA.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.