Silvia – Prințesa Ceardașului, pe scena Operei Brașov

Sâmbătă, 3 octombrie 2015, de la ora 18.30, în Sala de la sediu, Opera Brașov prezintă opereta în trei acte, „Silvia” de E. Kálmán. La 17 noiembrie 1915, la „Teatrul Johann Strauss” din Viena, a avut loc premiera operetei „Silvia” („Die Csárdásfürstin“, „Prințesa Ceardașului”) de Emmerich Kálmán, având la bază un libret scris de Leo Stein și Bela Jenbach și revăzut apoi de István Békeffy și Kellér DezsÅ‘. Titlul inițial al operetei „Silvia” a fost „Trăiască dragostea” și ea păstrează toată voioșia unei epoci frumoase, cunoscută sub numele de „La belle époque”. în concepția regizoral-scenografică a versiunii brașovene, spectacolul relevă atmosfera plină de viață a cabaretului unguresc, precum și opulența palatelor vieneze. Silvia – Prințesa Ceardașului nu se adaptează într-o lume dominată de bogăție, dar și de convenții, preferând să rămână în micul său cabaret, în care publicul o admiră și o aplaudă seară de seară. Din distribuție, fac parte artiștii: Valentina Mărgăraș (Silvia), Cosmin Marcovici (Edwin), Corina Klein (Stazi), Liviu Iftene (Boni), Ioana Mărgărit (Cecilia) – debut, Nicolae Zaharia (Feri), Lorand Cristian (Miska), Mugur Curelaru (Leopold), Paul Tomescu (Generalul), Irinel Felea (Arhiducele), Aurel Aron, Cristian Dicu, Gabriel Moise (cei trei martori), Mihaela Marele, Mariana Lazăr, Andromeda Nemeș, Anca Manea („fetițele vesele”). își dau concursul Corul, Baletul și Orchestra Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Dorel Munteanu, regia spectacolului este semnată de Anda Tabacaru-Hogea. Scenografia și costumele: Rodica Garștea. Coregrafia: Dorin Coșeriu. Dirijor cor: Ciprian Țuțu. Regia tehnică: Ionel Cociodar.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.