Salve Regina – Concert In memoriam Regina Maria

Miercuri, 27 martie 2013, ora 18.30, Sala Operei

Interpretează:
CLAUDIA CODREANU – mezzosoprană
INNA ONCESCU – pian
LILIANA PANĂ – lectura textelor

RADU RĂDESCU – selecție texte și proiecții video

Programul va cuprinde piese precum: „Salve Regina” de G. Puccini, „Pieta Signore” de Alessandro Stradella, „Vergin, tutto amor” de Francesco Durante, „Ave Maria” de Fr. Schubert și „Salve Regina” – compusă de Felicia Donceanu. „Salve Regina” este un imn religios, o rugăciune în limba latină, transmisă din generație în generație. „Am compus muzica în memoria mamei mele care avea un cult pentru Sfânta Maria, cum de altfel am și eu”, a declarat Felicia Donceanu. în cadrul concertului In memoriam vor fi prezentate pasaje extrase din “Capitole târzii din viața mea”- Regina Maria a României, precum și din scrieri inedite

Tot cu acest prilej, în foaierul Operei Brașov, va fi organizată expoziția de fotografie: „Maria, Regina Inimilor” cu imagini din colecțiile particulare Nicolae Pepene și Victor Emil Ștefănescu. Prin această istorie în imagini descoperim reperele principale ale unei vieți fascinante, felul în care de la inima sa la inimile lor, spărgând reguli și prejudecăți Maria de România a devenit pentru români Regina Inimilor. 

Proiectul unui concert însoțit de o expoziție dedicată Mariei – Regina Inimilor, a fost gândit de istoricul NICOLAE PEPENE – Director al Direcției de Cultură a orașului Râșnov, încă din 2010 când s-a organizat Festivalul de Film Istoric – Râșnov, cu ocazia aniversării a 135 de ani de la nașterea Reginei Maria.

   Preț bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei, din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268- 419.380. Program: Marți – Vineri 10 – 17.

Partener al evenimentului: Primăria orașului Râșnov

 

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.