Rugă de Înviere

Marți, 27 aprilie 2021, de la ora 18.30, vă invităm, în Săptămâna Mare, să urmăriți, online, Concertul extraordinar de muzică religioasă de Paște intitulat „Rugă de înviere” susținut de Corul Operei Brașov, pregătit și dirijat de maestrul Dragoș-Mihai Cohal. Acest eveniment muzical aduce în fața dumneavoastră un repertoriu cu totul nou, de muzică bizantină, ce cuprinde lucrări din creația compozitorilor: Dimitri Bortniansky, P.G. Cesnokov, I.D. Kirescu, Nicolae Lungu, Gheorghe Cucu, Paul Constantinescu, Gavriil Musicescu. De această dată, Corul Operei Brașov se va „rupe” din ansamblul de compartimente ce compun un spectacol de operă, operetă sau musical și va deveni personaj principal. Soliști vor fi Alina Ichim, Irina Iftene, Iuliana Stârlea și Claudiu Bugnar. Pe parcursul concertului, va fi acompaniat de KRONSTADT Quartet: Adrian Pipaș – vioara I, Ana-Maria Pipaș – vioara a II-a, ElÅ‘d Gábor – violă, Zsófia Bartha – violoncel și de Lioara Frățilă – orgă, Adrian Pintea – contrabas, Andrei Cotelea – percuție. Narator: Lucian Burlacu.
„Acest concert de Paști își propune să fie o ocazie de rugăciune, de reîntoarcere spre sine, cu intenția clară a interpreților de a crea cadrul prielnic care să plăsmuiască starea de sacru, de închinăciune – stare menită să invoce prezența lui Dumnezeu în inimile noastre, care, prin grația Sa, să ne dăruiască lucrurile de care avem cel mai mult nevoie în această perioadă plină de încercări: pace minții, liniște sufletului, mângâiere inimii, încredere și bunăvoință”, mărturisește Dragoș-Mihai Cohal, dirijorul Corului Operei Brașov.

Spectacolul va fi transmis, online, pe canalul oficial de YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=l0zcQ7d6WS0 și pe pagina de Facebook a Operei Brașov și va putea fi vizionat gratuit!

Eveniment desfășurat cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

Sponsorul lunii aprilie: CLINICCO

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.