RIGOLETTO

Operă de Giuseppe Verdi  

Sâmbătă, 18 Mai 2013, ora 18.30, Sala Operei

Dirijor: TRAIAN ICHIM
Regia: CARMEN DOBRESCU

Melodramă în trei acte după drama lui Victor Hugo – „Le Roi S’amuse”
– Verdi compune muzica în numai 40 de zile
– Acțiunea se desfășoară la Mantua, în timpul Renașterii
– Premiera, în 1851 la Teatrul „La Fenice” din Veneția, un adevărat triumf
– Dragoste, răzbunare, disperare…
– Personaje pline de viață și muzică însuflețită

 în distribuție:
Invitați: Lucian Petrean (Opera Națională din Cluj) și Octavian Vlaicu (Opera Națională Timișoara), alături de artiști consacrați ai Operei Brașov: Nicoleta Chirilă (rol Gilda), Gabriela Hazarian, Cristina Roșu, Anca Manea, Mariana Lazăr, Liviu Iftene, Valentin Marele, Vitalii Dumitru, Mugurel Oancea, Cristian Fieraru

Corul, Baletul și Orchestra Operei Brașov

Rigoletto este bufonul cu un umor amar, în jurul căruia se țese o tragică poveste…
Rigoletto, noul nume al bufonului de la curte, este inspirat din cuvântul francez „rigoler” (a face haz). El care trebuie să laude – cu voie sau fără – purtările stăpânului, nu pierde niciun prilej să râdă de nobilii din jurul lui. Nu-l cruță nici pe contele Monterone, care îndurerat, îl acuză pe duce că i-a sedus fiica. Bufonul Rigoletto râde pentru că aceasta îi era meseria, bătrânul conte Monterone plânge și blesteamă! Zilele următoare aveau să fie crunte pentru Rigoletto. Gilda, fiica sa ascunsă de privirile mincinoase ale bogaților curții, Gilda, singura sa rază de lumină, va sfârși tragic în brațele tatălui care strigă înnebunit de durere: „Blestemul! Ah, blestemul!”.

Iată destule motive pentru a convinge în decizia alegerii unei seri cu Opera Brașov, sâmbătă, 18 mai 2013.

Text prezentare: Cornelia Petre

   Preț bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Marți – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.