„Rigoletto”, capodopera verdiană, pe scena Operei Brașov

Sâmbătă, 9 aprilie 2016, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm să urmăriți spectacolul cu opera „Rigoletto” de G. Verdi. Lucrarea se bazează pe piesa lui Victor Hugo, „Le roi s’amuse”, iar libretul a fost scris, în limba italiană, de Francesco Maria Piave. „Rigoletto” s-a bucurat de triumf încă de la premiera care a avut loc la Teatrul „La Fenice” din Veneția la 11 martie 1851. Opera este considerată a fi prima din trilogia verdiană, din care mai fac parte „Traviata” și „Il Trovatore” (Trubadurul), compusă în perioada de maturitate a carierei sale. Acțiunea se desfășoară în orașul Mantua, în secolul XVI, iar tragica sa poveste se centrează pe viața licențioasă a Ducelui de Mantua, a bufonului de curte, Rigoletto, precum și a frumoasei fiice a acestuia, Gilda. Titlul original al operei, „La Maledizione” (Blestemul), se referă la blestemul aruncat asupra Ducelui și a lui Rigoletto, de către un curtean a cărui fiică este sedusă de Duce, având, totodată, și încurajarea bufonului. Imprecația se va îndeplini, atunci, când la rândul ei, Gilda, se va îndrăgosti de Duce și își va sacrifica viața pentru a o salva pe cea a tatălui ei. Regia spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, la pupitrul orchestrei Operei Brașov aflându-se binecunoscutul și îndrăgitul dirijor Daisuke Soga (Japonia). Din distribuție, fac parte soliștii: Lucian Petrean (Cluj-Napoca), Maria Petcu-Catrina, Mihai Irimia, Dan Popescu, Carmen Topciu, Sonia Hazarian, Valentin Marele, Mugurel Oancea, Nicolae Zaharia, Anca Manea, Marian Rește, Mariana Lazăr. își dau concursul Corul, Baletul și Orchestra Operei Brașov.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Notă: Pentru acest spectacol nu mai sunt bilete disponibile!

Informații se pot obține la numărul de telefon 0268/419.380 sau la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.