Reîntâlnire cu „Vânzătorul de păsări”, pe scena Operei Brașov

Publicul iubitor de operetă se va putea reîntâlni cu „Vânzătorul de păsări”, de Carl Zeller, sâmbătă, 25 octombrie 2014, de la ora 18.30, în Sala Operei. în distribuție: Lăcrămioara Schuller, Liviu Iftene, Ioana Mărgărit, Adrian Mărcan, Cristina Roșu, Nicolae Zaharia, Mihaela Marele, Nora Vlad, Mugur Curelaru, Mugurel Oancea, Marian Rește, Cristian Fieraru, Andromeda Nemeș.
Premiera absolută a operetei „Vânzătorul de păsări” a avut loc la Theater an der Wien, în anul 1891. Succesul răsunător a determinat prezentarea acesteia, în același an, la Casino Theatre, din New York, iar în 1895, la importantul teatru regal Drury Lane, din Londra. Această operetă îmbină atmosfera veselă și plină de viață a Tirolului cu atmosfera Curții imperiale austriece, întâmplările desfășurându-se dinamic, cu mult umor și ironie. Montarea pusă în scenă la Opera Brașov de reputata regizoare Carmen Dobrescu surprinde toate aceste aspecte, spectacolul cu această operetă umplând de fiecare dată sala. Decorurile sunt realizate de Horia Popescu, costumele de Rodica Garștea, iar coregrafia și mișcarea scenică îi aparțin Nerminei Damian. Maestrul Traian Ichim va dirija orchestra Operei Brașov; își dau concursul, de asemenea, corul (dirijor cor: Ciprian Țuțu) și baletul instituției brașovene.

   Preț bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Foto: InStudio Brașov

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.