Recital extraordinar

Vineri, 17 februarie 2017, de la ora 17.00, la Sala Mică de la PATRIA, în cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului W.A. Mozart, organizat de Opera Brașov, cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Brașov, este programat un inedit Recital, susținut de Horia Văcărescu (vioară) – Marea Britanie, Octavian Lup (violoncel) și Ioana Maria Lupașcu (pian). Programul evenimentului, este dedicat, desigur, repertoriului mozartian și cuprinde Trio, KV. 254, Trio, KV. 442 și Trio, KV. 548. Protagoniștii recitalului au ales special cele trei Trio-uri, din diferite perioade de creație ale lui Mozart. Nevoia de optimism care le străbate și care traversează întreaga creație mozartiană câștigă în fermitate și bogăție emoțională în Opusul în Do Major, iar cel în Re minor iese în relief printr-un plus de strălucire, fapt mai puțin așteptat de la o astfel de tonalitate.
Cu o abilitate naturală și un sunet rafinat, violonistul Horia Văcărescu s-a impus ca unul dintre muzicienii de elită ai generației sale. Descris ca „un mare talent” în presa britanică, în prezent el se bucură de o carieră internațională de succes ca solist concertist, recitalist și muzician de cameră.
Violoncelistul Octavian Lup este absolvent al Universității Naționale de Muzică din București, la clasa profesorului Marin Cazacu. A susținut numeroase concerte și recitaluri atât în țară cât și în străinătate – Maroc, Austria, Elveția, Israel, Olanda, Franța, Ungaria, Spania. în anul 2012, a fost selectat să participe ca membru activ la master-class-urile organizate de una dintre cele mai prestigioase instituții muzicale din lume, Kronberg Academy.
Pianista Ioana Maria Lupașcu este solistă a Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploiești, din 2007. în anul 2000 este admisă la Masterul „Virtuosity Level” la Conservatoire du Lausanne, Elveția, la clasa prof. JF Antonioli, dar după câteva luni se mută în Italia, unde devine studenta marelui pianist Lazar BERMAN, la Accademia Europea di Musica. în 2007 lansează CD-ul „Live Piano Solo” (Ed. Libris), urmat de „Piano Recital” în 2009 (Ed. Casa Radio – Radiodifuziunea Română). Activitatea sa concertistică este una deosebit de bogată, desfășurată atât în țară, cât și în străinătate.

   Preț bilete: 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17; vineri, cu o oră înainte de începerea recitalului, la Sala PATRIA (în cazul în care mai rămân bilete disponibile).

Sponsor exclusiv: KRONOSPAN

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.