Recital extraordinar cu prim-soliștii Operei Brașov

Duminică, 22 noiembrie 2020, de la ora 18.30, transmitem online pe canalul propriu de YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=Vw9rrVzuoaI&feature=youtu.be și pe pagina oficială de Facebook, Recitalul extraordinar susținut de prim-soliștii Operei Brașov: Aurelia Florian – soprană, Carmen Topciu – mezzosoprană și Alexandru Aghenie – bariton, acompaniați la pian de Ovidiu Mezei. Prezentarea va fi asigurată de solista Operei Brașov, Anda Pop, de această dată, într-o ipostază inedită.

Programul acestui eveniment muzical cuprinde pagini din opere complexe ale liricii universale, care au marcat istoria genului: „Adriana Lecouvreur” de F. Cilea, „Paiațe” de R. Leoncavallo, „L’Italiana in Algeri” de G. Rossini, „Evgheni Oneghin” de P.I. Ceaikovski, „Faust” de Ch. Gounod sau „Samson și Dalila” de C. de Saint-Säens.

Senzație a ultimilor ani în arta lirică, Aurelia Florian a strălucit pe marile scene ale lumii, de la Den Norske Opera din Oslo, Opera din Tel Aviv, Bayerische Staatsoper München, Deutsche Oper Berlin, Oper Köln, Oper Graz, Opernhaus Zürich, la Pamplona, Teatro Coccia din Novara, Teatro Regio din Parma, ajungând și pe continentul american, la San Francisco Opera, Portland Opera dar și la New National Theatre Tokyo sau la Opera Națională București, ca să numim doar câteva dintre acestea.

Mezzosoprana Carmen Topciu a fost invitată la Opera din Sydney, pentru a interpreta, la începutul anului viitor, rolul principal în opera „Carmen” de G. Bizet, dar și pentru a juca într-o nouă producție, opera „Castelul Prințului Barbă-Albastră”, compusă de Béla Bartók. în 2019, ea a avut debutul absolut la Opera din Sydney cu rolul Giovanna Seymour din „Anna Bolena” de G. Donizetti. în 2016, Carmen Topciu a interpretat-o pe Carmen și la Arenele din Verona, la cel mai mare festival de operă din Europa, într-o producție semnată de celebrul regizor Franco Zeffirelli.

Odată cu participarea la Concursul Internațional de Canto „Eva Marton“ de la Budapesta, unde a fost încununat cu Premiul I, imediat după gala laureaților, baritonul Alexandru Aghenie a primit nenumărate solicitări din partea unor instituții muzicale de prestigiu din întreaga Europă. De asemenea, el este laureat al Concursului AsLiCo de la Como (Italia).

Iată doar câteva motive pentru care Recitalul oferit duminică de Opera Brașov va fi unul de excepție. Vă invităm, cu drag, să-l urmăriți online, la dumneavoastră acasă!

Eveniment susținut cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.