Prințesa Ceardașului, pe scena Operei Brașov, la început de an

Opera Brașov vă invită, în deschiderea acestui an, vineri, 16 ianuarie 2015, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, să urmăriți opereta „Silvia” de E. Kálmán.

La 17 noiembrie 1915, la Teatrul „Johann Strauss” din Viena, a avut loc premiera operetei în trei acte „Silvia” („Die Csárdásfürstin“, „Prințesa Ceardașului”) de Emmerich Kálmán, având la bază un libret scris de Leo Stein și Bela Jenbach și revăzut apoi de István Békeffy și Kellér DezsÅ‘. Titlul inițial al operetei „Silvia” a fost „Trăiască dragostea” și ea păstrează toată voioșia unei epoci frumoase, cunoscută sub numele de „La Belle Époque”. Premiera la Opera Brașov: 22 iunie 2012. în concepția regizoral-scenografică  a versiunii brașovene, spectacolul relevă atmosfera plină de viață a cabaretului unguresc, precum și opulența palatelor vieneze. Prințesa Ceardașului nu se adaptează într-o lume dominată de bogăție, dar și de convenții, preferând să rămână în micul său cabaret, în care publicul o admiră și o aplaudă seară de seară.
Conducerea muzicală îi aparține maestrului Dorel Munteanu, regia este semnată de Anda Tabacaru-Hogea. Scenografia îi aparține Rodicăi Garștea, iar coregrafia lui Dorin Coșeriu. Dirijor cor: Ciprian Țuțu. în distribuție, soliștii Operei Brașov: Anda Pop, Alexandru Aghenie, Alina Ichim, Mugurel Oancea, Gabriela Hazarian, Nicolae Zaharia, Cristian Fieraru, Mugur Curelaru, Paul Tomescu, Irinel Felea, Mihaela Marele, Andromeda Nemeș, Mariana Lazăr, Anca Manea. își dau concursul Corul, Baletul și Orchestra Operei Brașov.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380.
Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Foto: InStudio Brașov

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.