Premieră: L’HEURE D’OR DE PARIS

Sâmbătă, 1 februarie 2014, ora 18.30, Sala Operei

L’HEURE D’OR DE PARIS
Balet pe muzică de C. Debussy, Ch. Gounod, J. Massenet, C. de Saint-Saëns și colaj de chansonete franceze

Regia și coregrafia: HORAȚIU CHERECHEȘ (Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța)
Asistent coregrafie: RAMONA MEZEI

„L’heure d’or de Paris”, pe muzica compozitorilor clasici francezi și un colaj al celebrilor cântăreți francezi, libretul și coregrafia semnate de Horațiu Cherecheș, este un spectacol de balet neoclasic.
Arta a fost întotdeauna modalitatea de transcendere spre lumea spiritului, dincolo de cotidianul material al acestei existențe efemere, iar „harul” sau darul creației a îmbrăcat în practică o mulțime de forme de manifestare în încercarea omului de a ajunge și a atinge lumea minunată a spiritului; că este vorba de creația științifică, literară, artistică, monumentală, muzicală sau coregrafică. „L’heure d’or de Paris” își propune să pună în scenă această temă.
Fundamentele coregrafiei spectacolului se bazează pe elemente de amploare tehnică, de perfecțiune estetică, de duet ale baletului clasic, de îmbinare inedită a mișcării și decorului, pe muzică cântată live.
Spectacolul își propune „o conștientizare a năzuințelor fiecărui individ care își dorește tot mai mult de la sine însuși, prin depășirea propriilor limite, conștientizare corelată cu nevoia de evoluție spirituală realizată și prin intermediul înțelegerii superioare a valorilor spirituale ale artei, ca oglindă a realităților cotidiene dar și metodă de a trece dincolo de cotidianul material spre valorile spiritului absolut”, spune Horațiu Cherecheș, regizorul și coregraful acestui spectacol.

Cu: RAMONA MEZEI, IULIA COȘERIU, ANCA BRANEA, CRISTINA ROTUNDU, MIHAELA FĂRCĂȘANU, DIANA DRĂGAN, MEDA ENĂCACHE, ALEXANDRA SCRIMINȚ, MELANIA CONDOIU, NICOLETA SASU, LILIANA ȚĂRâNCĂ, GENOVEVA BREAZ, MIRUNA MOLDOVEANU, NICOLETA RIONESEI, ADRIANA SIMION, DORIN MIREA, ADRIAN SCRIMINȚ
Invitați de la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța:
HORAȚIU CHERECHEȘ, SERGIU DAN, ADRIAN MIHAIU, MIHAI PâSLARU

Chansonete interpretate de:
DANIELA VLĂDESCU (Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța)
ANDA POP, CRISTINA RADU, ALEXANDRU AGHENIE, LIVIU IFTENE, CRISTIAN FIERARU

Regie scenă: DAN ANTIPA
Maestru lumini: MARIANA DAVID
Maeștri sunet: CRISTINA BUGA, CONSTANTIN TODIRENCHI

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei, din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și sâmbătă, cu o oră înainte de începerea spectacolului.

 

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.