Premieră: GIANNI SCHICCHI și SUOR ANGELICA

Sâmbătă, 2 martie 2013, ora 18.30, Sala Operei

SUOR ANGELICA – Operă într-un act de G. Puccini
și
Premiera: GIANNI SCHICCHI – Operă într-un act de G. Puccini

TRIPTICUL puccinian compus din operele într-un act: IL TABARRO (Mantaua), SUOR ANGELICA și GIANNI SCHICCHI (singura comedie a lui Puccini), unește într-un amalgam de o mare originalitate toate ingredientele artei lui Puccini.
GIANNI SCHICCHI – în libretul lui Forzano, după un episod din Divina Comedie a lui Dante, s-a bucurat de un succes extraordinar încă de la premiera mondială de la Metropolitan Opera din New York, din decembrie 1918.
GIANNI SCHICCHI – premiera din 2 martie 2013, la Opera Brașov, este în regia unui tânăr și extraordinar bariton: MARIAN POP (întors de pe scenele austriece) care cântă în rolul lui Gianni Schicchi alături de soliști Operei brașovene: Asineta Răducan, Liviu Iftene, Valentin Marele, Nicoleta Chirilă, Corina Klein, Cristina Roșu, Alexandru Aghenie, Mugurel Oancea, Cristian Fieraru, Paul Tomescu, Nicolae Zaharia. La pian: Ovidiu Mezei.

Acțiunea se petrece la Florența. Bătrânul negustor Buoso Donati moare iar rudele toate, multe la număr, așteaptă cu sufletul la gură să afle, fiecăruia ce i s-a lăsat. Se pare însă că toată averea rămâne – conform testamentului scris de bătrân – călugărilor dintr-o mănăstire din Florența.
Rinuccio, unul din nepoții negustorului, este de părere că numai Gianni Schicchi, un țăran de curând stabilit în Florența, vestit pentru iscusința și înțelepciunea sa, îi poate ajuta.
Șirul întreg de întâmplări, tragi-comice am putea spune, desfășurate într-un décor simplu dar sugestiv, costumele, distribuția deosebită, o regie de excepție, toate perfect reunite sub acordurile pianistice ale maestrului Ovidiu Mezei, sunt date înscrise pe invitația la Operă.

SUOR ANGELICA – Operă într-un act de G. Puccini

Regia: Valentina Mărgăraș
La pian: Ovidiu Mezei

Cu: Cristina Radu (rol – Sora Angelica), alături de Carmen Topciu, Asineta Răducan, Cristina Coatu, Andreea Gurguiatu, Andromeda Nemeș, Anca Pănescu (debut), Geanina Tomescu, Anca Moguț, Anca Manea, Rodica Iuga

Acțiunea se petrece într-o mănăstire, pe la sfârșitul anilor 1600. Aici se retrage, în urma unui păcat condamnat de familie și de societate, Angelica, păstrându-și gândurile, cuvintele și trăirile, ani de-a rândul, în aceeași tăcere pioasă. După șapte ani, fără nici o veste de la familie, i se spune, în sfârșit, că sora ei mai mică se căsătorește.
Nostalgie, pioșenie dar și revoltă, tăcere… sunt trăirile ei însoțind singurul gând permanent către copilul ei, pe care nu l-a văzut niciodată. Când are singura veste despre el… aceasta este cutremurătoare: fiul ei a murit. Instantaneu, sora Angelica hotărăște… întâlnirea cu el. Moare cu viziunea fiului său, chemând-o în ceruri.

Text prezentare: Cornelia Petre

   Preț bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380.
Program: Marți – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.