POVESTIRILE lui HOFFMANN

Operă de Jacques Offenbach

Sâmbătă, 26 Ianuarie 2013, ora 18.30, Sala Operei 

Dirijor: TRAIAN ICHIM
Regia: CRISTIAN MIHĂILESCU

Operă în trei acte, compusă de Offenbach, în semn de admirație pentru poetul Ernest Theodor Amadeus (E.T.A) Hoffman – maestru al fantasticului – scriitor, pictor și compozitor, înclinat spre fantastic și ironie.
Offenbach nu a fost prezent la premiera operei sale din februarie 1881, la Paris, pentru că…plecase „puțin în eternitate” – o plastică exprimare spre a evita duritatea cuvântului veșnicului fenomen – moartea.

Acțiunea se desfățoară în secolul XIX, la Nürnberg,Veneția și München.
Personajele sunt, de fapt, femeile iubite de Hoffmann:
Olympia (Păpușa) – o tânără fără spirit și fără inimă;
Antonia – cântăreața ratată, roasă de obsesiva ambiție de a cânta, de a face carieră;
Giulietta – curtezana care vrea să-i fure umbra (personalitatea) lui Hoffmann);
Stella – chintesența celor trei, „teatralistă” cu tot ce poate avea mai peiorativ termenul;
Nicklausse, demonul ce-l urmărește pe Hoffmann tot timpul, ca o umbră, o dublură – care are dificila dar seducătoarea sarcină de a îndepărta toate aceste iubiri și a-l recâștiga pe poet, a-l reda poeziei.
în final, transformat în Muza poeziei, Nicklausse (rol oferit de compozitor unei mezzosoprane) aduce în vis, o mângâiere duioasă, nefericitului poet.
Să încercăm să înțelegem asta, să ne bucuram de muzică, de costume și decoruri extraordinare, într-un spectacol de o înaltă ținută, sâmbătă, 26 ianuarie 2013, în Sala Operei Brașov.
îIn distribuție :
Nicoleta Chirilă (rol – Olympia), Maria Petcu-Catrina (rol – Antonia), Ioana Mărgărit (rol – Giuletta), Cristina Roșu (rol –Niklausse), Alina Ichim (rol – Stella), Gabriela Hazarian, Cosmin Marcovici (rol – poetul Hoffmann), Valentin Marele, Cristian Fieraru, Marian Rește (debut), Cristian Dicu, Nicolae Zaharia, Mugurel Oancea, Irinel Felea, Paul Tomescu

CORUL și ORCHESTRA OPEREI BRAȘOV

Text pezentare: Cornelia Petre

   Preț bilete: 20; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380.
Program: Marți – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.