„Poveste vieneză”, cadoul Operei Brașov de 8 Martie

Duminică, 8 martie 2015, de la ora 17.00, în Sala Operei, va fi prezentat spectacolul de balet „Poveste vieneză”, pe muzică de J. Strauss. Scenariul original și regia poartă semnătura lui Ioan Dorin Coșeriu, iar scenografia este creată de Rodica Garștea. Meritul istoric al lui Johann Strauss-fiul în muzica vieneză constă, în primul rând, în felul cum a conceput noul din atmosfera epocii și a reușit să exprime în imaginile specifice ale valorilor sale. El avea darul de a gândi în imagini muzicale, întruchipând în ele nevoia de nou.
Povestea noastră, de o cuceritoare simplitate, ne conduce în saloanele somptuase de bal, dinainte de război, când o frumoasă poveste de dragoste se înfiripă între EL și EA. Timpul trece însă implacabil, războiul îi desparte și după foarte mulți ani revine nostalgia acelor vremuri de neuitat într-o scrisoare ce rememorează trecutul.
Cei doi se regăsesc la balul unde s-au cunoscut și se avântă într-o adevărată sarabandă de muzică straussiană, în care vom fi martori ai dansurilor popoarelor europene, de la polka până la csardas. La sfârșit, valsul revine, căci el este cel ce a pus pecetea pe creația lui Strauss, revine de asemenea și nostalgia iubirii; rămâne singură în scenă cu scrisoarea de aducere aminte…
în distribuție, invitații: Andreea Jura și Dan Haja de la Opera Națională Cluj și Claudiu Buldan de la Teatrul de Balet Sibiu, precum și soliștii de bale tai Operei Brașov: Anca Branea, Iulia Coșeriu, Ramona Mezei, Cristina Rotundu, Dorin Coșeriu, Dorin Mirea, alături de ansamblul Operei Brașov.

   Preț bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380.
Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.