„Pescuitorii de perle”, din nou pe scena Operei Brașov, după doi ani

După doi ani de absență, spectacolul cu opera „Pescuitorii de perle” de G. Bizet revine pe scena Operei Brașov, sâmbătă, 13 mai 2017, de la ora 18.30. Libretul a fost scris de Michel Carré și Eugène Cormon. Premiera operei a avut loc la 30 septembrie 1863, la Théâtre Lyrique din Paris. La acel moment, Bizet nu împlinise încă 25 de ani, nefiind consacrat în lumea muzicală pariziană. Cererea de a compune „Pescuitorii de perle” a venit în urma câștigării prestigiosului Prix de Rome. în ciuda primirii favorabile din partea publicului, reacțiile presei au fost ostile, deși alți compozitori, printre ei și Hector Berlioz, au apreciat în mod deosebit muzica lui Bizet.
Amplasată în timpuri străvechi, pe exotica Insulă Ceylon, opera înfățișează povestea de prietenie dintre doi bărbați, jurământul acestora, care este periclitat de dragostea lor pentru aceeași femeie, a cărei dilemă este dată de conflictul dintre iubire și jurământul ei sacru ca preoteasă. Duetul de prietenie „Au fond du temple saint”, consacrat sub numele de „Duetul pescuitorilor de perle”, este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate în repertoriul de operă.
în distribuție, soliștii Operei Brașov: Maria Petcu-Catrina – Leila, Liviu Iftene (debut) – Nadir, Valentin Marele – Zourga, Dan Popescu – Nourabad. Soliști balet: Cristina Rotundu și Dorin Mirea. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim, iar regia spectacolului este semnată de Cristian Mihăilescu. Scenografia: Rodica Garștea. Coregrafia: Nermina Damian. Dirijor cor: Leonard Boga. își dau concursul Corul, Baletul și Orchestra Operei Brașov.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.