PAIAȚE și CAVALLERIA RUSTICANA

Sâmbătă, 27 Aprilie 2013, ora 18.30, Sala Operei

Spectacol de PAȘTE, într-o distribuție de excepție:

PAIAȚE
Operă în două acte de Ruggiero Leoncavallo

CAVALLERIA RUSTICANA
Operă într-un act de Pietro Mascagni

Dirijor: Giuseppe Carannante (Italia)
Regia: Cristian Mihăilescu
Coregrafia: Nermina Damian

Acum, cu puțin înaintea unei sărbători atât de prețuită de români, învierea Domnului, Opera Brașov vă invită, la o seară de adâncă încărcătură emoțională.
„Paiațe” și „Cavalleria Rusticana”, două titluri într-un singur spectacol, Ruggiero Leoncavallo și Pietro Mascagni, doi compozitori, exponenți ai verismului – ultima epocă romantică italiană – două lucrări celebre care figurează în repertoriul curent al teatrelor de gen, mereu jucate în această formulă.
Acțiunea din „Cavalleria Rusticana” se petrece chiar în ziua de Paște, la sfârșitul anilor 1890. Este principalul motiv pentru care a fost aleasă, acum, pentru un spectacol înaintea acestei mari sărbători religioase.
Opera lui Mascagni, într-un singur act, are o temă, o idee comună: drama – care a fost și va rămâne un crâmpei din viața reală. Ce femeie îndură ușor chinul de a fi părăsită de bărbatul iubit, pentru o alta mai frumoasă, mai ademenitoare! Nici Santuzza din „Cavalleria Rusticana” nu-l poate lăsa pe Turiddu, Lolei… îl pierde însă, pentru totdeauna, în brațele morții…
în „Paiațe”, Leoncavallo a dorit și a reușit să ofere spectatorilor, o frântură din viața artiștilor care, dincolo de scenă, se confruntă cu dureri și bucurii, aceleași cu ale publicului său.
„Paiațe” și „Cavalleria Rusticana”, două titluri într-un singur spectacol – cu invitații noștri speciali: dirijorul Giuseppe Carannante venit din patria muzicii și tenorul Alfredo Pascu de la Teatrul de Operetă „Ion Dacian” – București, alături de Ștefan Ignat (Opera Națională București) și artiștii Operei Brașov: Anda Pop, Adrian Mărcan, Liviu Iftene – în PAIAȚE

și

Ioana Mărgărit, Gabriela Hazarian, Sonia Hazarian, Valentin Marele – în CAVALLERIA RUSTICANA.

CORUL, BALETUL și ORCHESTRA OPEREI BRAȘOV

 

Text prezentare: Cornelia Petre

   Preț bilete: 20 lei; 10 lei pentru studenți, elevi, pensionari

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Marți – Vineri 10 – 17.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.