Opera „Flautul fermecat” de W.A. Mozart, premiera acestui final de stagiune

în cadrul Studioului Experimental de Operă, va avea loc sâmbătă, 20 iunie 2015, de la ora 18.30, în Sala Operei, premiera spectacolului cu opera „Flautul fermecat”, de W.A. Mozart, o producție realizată în triplu parteneriat: Opera Brașov, Universitatea Națională de Muzică București și Universitatea „Transilvania” din Brașov – Facultatea de Muzică. Vor participa în spectacol studenți, masteranzi și doctoranzi ai celor două instituții de învățământ superior artistic. Este o generoasă inițiativă a Operei Brașov de a da ocazia viitorilor artiști lirici să evolueze pe o scenă profesionistă de spectacol. Regia artistică aparține Andei Tabacaru Hogea, scenografia este semnată de Rodica Garștea. La pian: Ovidiu Mezei. în distribuție: studenții Universității Naționale de Muzică București – Mădălina Barbu (Regina Nopții), Filip Panait (Sarastro), Andrei Pleșca (Tamino), Bogdan Podlovski (Papageno), Daniela Cârstea (Papagena), Valentin Trandafir (Monostatos), Rodica Ștefan (Doamna 1), Cristina Vasilache (Doamna 2), Andreea Iftimescu (Doamna 3), Ionuț Boancheș (Preot 1), Daniel Pascariu (Preot 2) și studenții Facultății de Muzică din cadrul Universității „Transilvania” – Mădălina Bourceanu (Pamina), Adnana Gavrilă (Copil 1), Daniela Valerica Munteanu (Copil 2), Corina Purcărea (Copil 3).
Prima reprezentație a operei „Flautul fermecat” a avut loc la Theater auf der Wieden din Viena, în anul 1791 – ultimul an de viață al compozitorului austriac. Succesul a fost răsunător. Colaborarea dintre W.A. Mozart și libretistul Emanuel Schikaneder a fost perfectă, amândoi realizând o operă ce se adresa oamenilor simpli, nu doar aristocraților din palatele vieneze. Operă –basm, dar și operă cu idei filosofice profunde și puternic moralizatoare, „Flautul fermecat” a devenit, de mai bine de două secole, unul dintre cele mai îndrăgite titluri din istoria universală a muzicii de operă.
   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.