Opera fantastică „Povestirile lui Hoffmann” vă așteaptă la Opera Brașov!

Vineri, 16 noiembrie 2018, de la ora 18.30, în Sala Operei, sunteți așteptați la spectacolul cu o operă fantastică: „Povestirile lui Hoffmann”, compusă de J. Offenbach, pe libretul lui Jules Barbier și Michel Carré, după nuvelele fantastice ale scriitorului german E.T.A. Hoffmann. Premiera a avut loc la Opera Comică din Paris, în anul 1881. Offenbach a fost un mare admirator al acestui scriitor și a dorit să creeze un subiect care să reunească personaje din mai multe nuvele. Personajele sunt numeroase și extrem de diferite: patru tipologii feminine (păpușa mecanică Olimpia, curtezana Giulietta, gingașa Antonia, cântăreața Stella), patru intriganți malefici (Coppelius, Dapertutto, Doctor Miracle, Lindorf), trei servitori ciudați – de la comic la malefic – Piticchinaccio, Cochenille și Frantz. Personajul titular Hoffmann este însoțit în călătoria sa imaginară de muza sa Niklausse. Aceasta îl sfătuiește, îl ocrotește, îl salvează de la momente de deznădejde, îl determină să continue permanent desăvârșirea creației. Opera „Povestirile lui Hoffmann” îmbină comicul cu tragicul și fantasticul. Partitura muzicală are momente vocale de mare virtuozitate („Aria Olimpiei”), duete devenite celebre („Barcarolla”), arii cu o melodicitate deosebită („Aria diamantului”), toate acestea reunite într-o atmosferă plină de mister și poezie.
în distribuție:
Liviu Iftene – Hoffmann
Valentina Mărgăraș – Olympia
Mădălina Bourceanu (debut) – Antonia
Anda Pop (doctorand al Facultății de Muzică – Universitatea „Transilvania” Brașov) – Giulietta
Asineta Răducan – Nicklausse
Lorand Cristian – Lindorf/Coppélius/Dapertutto/Miracle
Cristian Dicu – Andrès/Cochenille/Pitichinaccio/Frantz
Nicolae Zaharia – Spalanzani
Emil Dumbravă (debut) – Nathanaël
Marian Rește – Crespel
Valentin Marele – Hermann
Cristina Roșu – Une Voix
Ion Tașcă (debut) – Luther
Paul Tomescu – Schlemil
Simona Manole – Stella
Mariana Tomescu – Cocoșul
își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim, iar regia spectacolului este semnată de Cristian Mihăilescu. Asistent regie: Nermina Damian. Dirijor cor: Leonard Boga.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

în stagiunea 2018 – 2019, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolelor (în cazul în care rămân bilete disponibile).

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.