Opera Brașov vă invită în… „Țara Surâsului”!

Duminică, 4 iunie 2017, de la ora 18.30, în Sala Operei, este programată opereta „Țara Surâsului” de Fr. Lehar, premiera Festivalului Internațional de Operă, Operetă și Balet din 2014. Premiera absolută a acestei lucrări a avut loc la Viena, în 1923, cu denumirea „Jacheta aurie”, iar în 1929, la Berlin, spectacolul s-a jucat cu titlul „Țara Surâsului”.
în saloanele feldmareșalului Lichtenfels este sărbătorită cu mult fast fiica sa, Lisa, pentru câștigarea marelui premiu la concursul de echitație. Prințul Su-Chong al Țării Surâsului vine la Viena să își prezinte și el omagiile. între Lisa și Su-Chong s-a înfiripat de mult o dragoste, încă nemărturisită. Rechemarea urgentă a prințului în țara sa precipită lucrurile. Fericirea unei iubiri împărtășite o va face pe Lisa să ignore toate avertismentele și, împotriva conveniențelor, se va căsători cu Su-Chong și-l va urma în țara lui. în îndepărtata Țară a Surâsului ea va descoperi curând însă că Su-Chong, cu toată dragostea pe care i-o poartă, nu poate depăși regulile unei mentalități milenare. Cu inima frântă, ca dovadă supremă a dragostei sale, Lisa îi va reda prințului libertatea, părăsindu-l, pentru a se reîntoarce în Europa. Este una dintre foarte puținele operete în care deznodământul nu are happy-end, ideea transmisă spectatorului fiind aceea că, uneori, două lumi diferite pot coexista până la un anumit prag.
în distribuție: Valentina Mărgăraș, Mihai Irimia, Andromeda Nemeș, Claudiu Bugnar, Lorand Cristian, Mugur Curelaru, Andreea Gurguiatu, Mariana Tomescu, Paul Tomescu, Dorin Iuga, Mihai Burlacu, Mihaela Marele, Anca Manea, Magdalena Traian, Mădălina Lucaciu. Soliști balet: Anca Branea, Claudiu Dane.
Cele patru mirese (balet): Cristina Rotundu, Miruna Moldoveanu, Mihaela Pop, Diana Drăgan. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim, iar regia spectacolului este semnată de Tiberius Simu. Asistent regie: Asineta Răducan. Scenografia: Rodica Garștea. Coregrafia: Corina Dumitrescu. Asistent coregrafie: Meda Enăcache. Dirijor cor: Leonard Boga. Instructor arte marțiale: Adrian Silivestru. își dau concursul Corul, Baletul și Orchestra Operei Brașov.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.