O seară veselă cu „Bărbierul din Sevilla” la Opera Brașov

Sâmbătă, 29 octombrie 2016, publicul este invitat în Sala Operei, la ora 18.30, pentru a urmări spectacolul cu opera „Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini. Rossini a compus această lucrare în numai două săptămâni, pe când avea 26 de ani, devenind un reper al bel canto-ului. Inițial, titlul a fost „Almaviva, o sia L’inutile precauzione”, ales din acest motiv pentru că un alt mare compozitor al vremii, G. Paisiello, a compus o operă cu titlul „Bărbierul din Sevilla”, după una dintre nuvelele lui Beaumarchais din care s-a inspirat, ulterior, și Rossini. Premiera operei a avut loc pe 20 februarie 1816, la Teatro Argentina din Roma și, de-a lungul timpului, și-a căpătat renumele de „opera buffă a tuturor operelor buffe”, devenind o capodoperă a genului și o producție foarte îndrăgită. Acțiunea se petrece în Sevilla (Spania), la jumătatea secolului al XVIII-lea, personajele acesteia (Figaro, Rosina, Contele Almaviva) fiind foarte populare. Montarea de la Opera Brașov se bucură, de anul trecut, de decoruri și costume noi, realizate de scenografa Rodica Garștea.
în distribuție: Lăcrămioara Schuller – Rosina, Mihai Irimia – Contele Almaviva, Daniel Pop (Opera Națională București) – Figaro, Dan Popescu – Don Basilio, Marian Rește – Don Bartolo, Cristina Roșu – Berta, Nicolae Zaharia – Fiorello/Ofițerul, Aurel Aron – Notarul. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim, iar regia artistică este semnată de Carmen Dobrescu. Scenografia și costumele: Rodica Garștea. își dau concursul Corul și Orchestra Operei Brașov.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei
(Pentru acest spectacol nu mai sunt bilete disponibile!)

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolelor (în cazul în care rămân bilete disponibile).

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.