O seară specială cu „Giselle”

Opera Brașov vă invită sâmbătă, 24 octombrie 2015, de la ora 18.30, în Sala Operei, la o seară specială cu „Giselle” – un spectacol de balet romantic, în două acte, pe muzică de Adolphe Adam. Libretul coregrafic a fost creat de Théophile Gautier și Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges, inspirat de o poveste slavă redată de Heinrich Heine, în volumul „Despre Germania”. Premiera absolută a avut loc la Theatre de L’Academie Royale de Musique din Paris, în 1841, bucurându-se de un succes artistic și comercial deosebit.
„Giselle” aparține stilului supranumit „baletul alb” și îmbină, în mod armonios, dansul, muzica și pantomima. Baletul are un subiect pur romantic, înfățișând-o pe Giselle, o femeie simplă, îndrăgostită de Prințul Albert, cel care îi va înșela așteptările. Cu inima frântă, ea moare. Vilis, un fel de iele, conduse de regina Myrtha, vor veni la mormântul lui Giselle și o vor chema pentru un ultim dans împreună cu iubitul ei. Acesta reușește, datorită forței dragostei lui Giselle, să supraviețuiască acestui vârtej amețitor.
Invitații extraordinari ai acestui spectacol sunt prim-soliștii balerini ai Operei Naționale din București Cristina Dijmaru și Gigel Ungureanu, cei care vor interpreta rolurile principale, Giselle și Prințul Albert. Oaspeți vor fi și Francesca Velicu și Cristian Preda (Pas de Deux – actul I), soliști ai Operei Naționale din București, alături de australianul Elliet Bourke de la Teatrul de Balet Sibiu, în rolul Wielfried. Distribuția va fi completată de soliștii de balet ai Operei Brașov: Anca Branea (Myrtha), Ramona Mezei, Iulia Coșeriu (Ministre – actul II), Nermina Damian (Bertha), Dorin Mirea (Hans) și Dorin Coșeriu (Ducele). își dau concursul, de asemenea, ansamblul de balet al instituției noastre și membri ai Corului Operei Brașov. Coregrafia spectacolului este semnată de Dorin Coșeriu, iar scenografia de Rodica Garștea.

   Preț bilete: 20 lei; 10 lei 

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Evenimentul se desfășoară sub egida „Brașov 2021 – Capitală Europeană a Culturii – Oraș Candidat”, demers pe care Opera Brașov îl susține.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.