O seară specială cu DON PASQUALE

Operă de G. Donizetti

Sâmbătă, 5 Octombrie 2013, ora 18.30, Sala Operei

Dirijor: TRAIAN ICHIM
Regia: Cristian Mihăilescu
Scenografia: Rodica Garștea
Coregrafia: Nermina Damian

Cea mai populară și cea mai comică operă alături de „Bărbierul din Sevilla” (de Gioacchino Rossini), cântată de zeci de ani, cu același succes, pe cele mai importante scene ale lumii, se joacă din nou, după o lungă absență, pe scena Operei Brașov.
Muzica și textul creează o relaxare extraordinară datorită subiectului comic. Surprize tot mai neașteptate: bani risipiți pe toalete luxoase și mobilă sau în seri la restaurante… banii lui Don Pasquale, bătrânul bogat și zgârcit care și-a dorit ceea ce nu merita: o tânară angelică să-i fie soție. Dar… se știe… ce este în afara legilor naturii, poate să devină tragic sau comic.
Inovațiile regizorale, o scenografie care răstoarnă uzanțe aducând pe scenă o statuie „vie”, o fântână arteziană reală, precum și arii memorabile, duete inefabile, coruri extraordinare, costume, jocul scenic dar, mai ales, vocile soliștilor… toate fac din acest spectacol un eveniment pentru o seară specială la OPERA BRAȘOV.
Cu: Nicoleta Chirilă, Cristina Roșu, Marian Rește, Valentin Marele, Liviu Iftene și Ramona Mezei (statuia)

Corul și Orchestra Operei Brașov

Text prezentare: Cornelia Petre

   Preț bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Marți – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.