„Nunta lui Figaro” – o invitație de nerefuzat la Opera Brașov

Sâmbătă, 28 mai 2016, de la ora 18.30, în Sala Operei, Opera Brașov programează spectacolul cu opera comică „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart. Libretul a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais – La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuși ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Acțiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfășurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung șir de quiproquo-uri neprevăzute și răsturnări de situație care fac din această operă o comedie spumoasă și de succes.
Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi și încearcă toate șiretlicurile. încurcăturile se țin lanț, Rosina îi joacă și ea o festă soțului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în fața tuturor, iar Figaro și Susanna să își redobândească încrederea și fericirea. Din distribuția spectacolului, fac parte soliștii: Anda Pop, Lăcrămioara Schuller, Valentin Marele, Marian Rește (debut), Anca Manea (debut), Sonia Hazarian, Dan Popescu, Cristian Dicu, Andromeda Nemeș, Aurel Aron, Paul Tomescu, Mihaela Marele, Mariana Tomescu. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim, regia spectacolului fiind semnată de Carmen Dobrescu. Costumele și scenografia aparțin Rodicăi Garștea. își dau concursul Corul și Orchestra Operei Brașov.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.