„Nunta lui Figaro” încheie Festivalul W.A. Mozart!

Sâmbătă, 25 februarie 2017, de la ora 18.30, în Sala Operei, în încheierea celei de-a treia ediții a Festivalului W.A. Mozart 2017, organizat de Opera Brașov, cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Brașov, vă invităm să urmăriți spectacolul cu opera „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart.
„Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit, într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais – La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuși ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Acțiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfășurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung șir de quiproquo-uri neprevăzute și răsturnări de situație care fac din această operă o comedie spumoasă și de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi și încearcă toate șiretlicurile. încurcăturile se țin lanț, Rosina îi joacă și ea o festă soțului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în fața tuturor, iar Figaro și Susanna să își redobândească încrederea și fericirea. Din distribuția spectacolului, fac parte soliștii: Valentin Marele (Contele Almaviva), Anda Pop (Contesa), Nicoleta Chirilă (Susanna), Lorand Cristian (Figaro), Asineta Răducan (Cherubino), Sonia Hazarian (Marcelina), Dan Popescu (Doctorul Bartolo), Cristian Dicu (Don Basilio), Andromeda Nemeș (Barbarina), Aurel Aron (Don Curzio), Paul Tomescu (Antonio), Anca Pănescu, Iulia Pârlea (Două fete tinere). își dau concursul Corul și Orchestra Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Daisuke Soga (Japonia), iar regia spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu. Scenografia și costumele sunt create de Rodica Garștea. Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Dirijor cor: Leonard Boga.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei (Pentru acest spectacol nu mai sunt bilete disponibile!)

Informații se pot obține la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17.

Sponsor exclusiv: KRONOSPAN

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.