NUNTA LUI FIGARO, de 1 Martie, la Opera Brașov

Operă bufă în 4 acte de W.A. Mozart

Sâmbătă, 1 Martie 2014, ora 18.30, Sala Operei

Dirijor: DOREL MUNTEANU
Regia: CARMEN DOBRESCU
Scenografia: HORIA POPESCU
Asistent regie: ANDA POP
Mișcare scenică: NERMINA DAMIAN
Dirijor cor: CIPRIAN ȚUȚU

Libretul operei a fost scris în italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais – La folle journée ou Le mariage de Figaro.
Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuși ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Acțiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfășurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung șir de quiproquo-uri neprevăzute și răsturnări de situație care fac din această operă o comedie spumoasă și de succes.
Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi și încearcă toate șiretlicurile. încurcăturile se țin lanț, Rosina îi joacă și ea o festă soțului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în fața tuturor, iar Figaro și Susanna să își redobândească încrederea și fericirea.

Distribuția:

Contele Almaviva – ADRIAN MĂRCAN
Contesa – IOANA MĂRGĂRIT
Susanna – NICOLETA CHIRILĂ
Figaro – CRISTIAN FIERARU
Cherubino – ASINETA RĂDUCAN
Marcelina – CRISTINA ROȘU
Doctorul Bartolo – DAN POPESCU
Don Basilio – CRISTIAN DICU
Barbarina – ANDROMEDA NEMEȘ
Don Curzio – MUGUREL OANCEA
Antonio – PAUL TOMESCU
Douã tinere – MIHAELA MARELE, MARIANA TOMESCU

CORUL și ORCHESTRA OPEREI BRAȘOV

   Preț bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Foto: InStudio Brașov

 

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.