„Nunta lui Figaro”, cu decoruri și costume noi

Opera Brașov programează sâmbătă, 27 februarie 2016, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, în închiderea Festivalului W.A. Mozart, spectacolul cu opera „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart. „Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit, într-o explozie sonoră fulminantă. Libretul a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais – La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuși ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.
Acțiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfășurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung șir de quiproquo-uri neprevăzute și răsturnări de situație care fac din această operă o comedie spumoasă și de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi și încearcă toate șiretlicurile. încurcăturile se țin lanț, Rosina îi joacă și ea o festă soțului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în fața tuturor, iar Figaro și Susanna să își redobândească încrederea și fericirea. Din distribuția spectacolului, fac parte soliștii: Valentin Marele, Ioana Mărgărit, Lăcrămioara Schuller, Lorand Cristian, Asineta Răducan, Cristina Roșu, Marian Rește, Cristian Dicu, Andromeda Nemeș, Aurel Aron, Paul Tomescu, Mihaela Marele, Iulia Pârlea. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim, regia spectacolului fiind semnată de Carmen Dobrescu. Scenografa Rodica Garștea a gândit costume și decoruri noi pentru acest spectacol, așa că am putea spune că ne vom bucura de o premieră. își dau concursul Corul și Orchestra Operei Brașov.

   Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Notă: Pentru acest spectacol, nu mai sunt bilete disponibile de două săptămâni!

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.