NUNTA lui FIGARO

Operă de W.A. Mozart

Sâmbătă, 16 Februarie 2013, ora 18.30, Sala Operei 

Dirijor: TRAIAN ICHIM
Regia: CARMEN DOBRESCU

Acțiunea se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Libretul lui Lorenzo de Ponte, după comedia cu același nume a lui Beaumarchais. Premiera a avut loc în 1786, la Viena.
în „Nunta lui Figaro”, Beaumarchais denunță cu o profundă revoltă justiția coruptă, precum și libertățile pe care și le iau cei puternici. Confruntarea dintre Figaro și Contele Almaviva este, de fapt, confruntarea dintre două clase sociale. Contele pune justiția în slujba capriciilor, a goanei după voluptate, justificându-și abuzurile prin poziția socială privilegiată.
„Nunta lui Figaro”, opera lui Mozart, rămâne, în esența ei, o comedie, cu multe încurcături, conflicte, deghizări, înșelătorii, demascări… toate încheiate însă în mod fericit.

Rossini va continua povestea lui Figaro în „Bărbierul din Sevilla” (premiera – în 1816, la Roma). Atât „Nunta lui Figarao”, cât și „Bărbierul din Sevilla” fac parte din repertoriul Operei Brașov.
„Nunta lui Figaro” este spectacolul de sâmbătă, 16 Februarie 2013, avându-i în distribuție pe:
Valentina Mărgăraș, Nicoleta Chirilă, Asineta Răducan, Cristina Roșu, Alina Ichim, Andromeda Nemeș, Iulia Pârlea, Valentin Marele, Cristian Fieraru, Dan Popescu, Cristian Dicu, Mugurel Oancea, Paul Tomescu

CORUL și ORCHESTRA OPEREI BRAȘOV

Text prezentare: Cornelia Petre

   Preț bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Marți – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.