MY FAIR LADY

Musical de Fr. Loewe

Sâmbătă, 6 Aprilie 2013, ora 18.30,  Sala Operei  

Dirijor: Dorel Munteanu
Regia: Anda Tăbăcaru-Hogea, Cristian Mihăilescu

Jumătate de secol a trecut de la premiera „My Fair Lady” (pe Brodway – New York). Fr. Loewe a adaptat subiectul piesei „Pygmalion” a lui G. Bernard Shaw, reușind să-l integreze cu succes prin muzica și dansurile ritmate în atmosfera colorată a Angliei începutului de veac.
„My Fair Lady” este cel mai cunoscut musical al secolului XX, combinație fericită între tradițiile operetei vieneze și muzica de dans, americană.
Reluat după mai mult de patru ani, la cererea expresă a publicului brașovean, cu adaptarea regiei de maestrul Cristian Mihăilescu, după cea semnată de Anda Tăbăcaru-Hogea, noutăți aduse de scenograful Șerban Iuca, coregrafia lui Mihai Mândruțiu și Dorin Coșeriu, mișcarea scenică a Iuliei Coșeriu, în iunie 2011, se năștea un spectacol nou pentru iubitorii acestui musical.
Profesorul Higgins din „My Fair Lady” acceptă celibatul pentru a se consacra, pe deplin, preocupărilor sale creatoare. Consideră că deprinderea vorbirii corecte este o artă care poate transforma în bine, o ființă omenească. în relația dintre Eliza-Higgins nu se găsesc efuziuni sentimentale. Atașamentul lui Higgins față de Eliza este unul mai puternic decât iubirea adesea trecătoare. Când distrat, când dezlănțuit, metodic, uneori despotic și brutal, schimbător și chinuit, Higgins nu este decât omul în plin proces creator.
Eliza trece de la revoltă la supunere, de la exasperare la ascultare, dar, ca și lutul sculptorului Pygmalion, materia este uneori rebelă în mâinile artistului, silindu-l la încordare și efort.
Cum rezolvă artiștii Operei Brașov disputele, conflictele, situațiile comice și dramatice… sunteti invitati să vedeți în spectacolul de sâmbătă, 6 Aprilie 2013.
în distribuție: Corina Klein (rol – Eliza), Gabriela Hazarian, Nora Vlad, Andromeda Nemeș, Anca Pănescu, Nicolae Zaharia (rol – profesor Higgins), Simonfi Sandor (Opera Națională Română Cluj-Napoca), Cristian Fieraru, Liviu Iftene, Cristian Dicu, Florin Grama, Marcel Zănescu

Corul, Orchestra și Baletul Operei Brașov

Foto: InStudio Brașov
Text prezentare: Cornelia Petre

   Preț bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la Opera Brașov, Str Bisericii Romane nr. 51, tel. 0268/419.380. Program: Marți – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului.

 

expand_less
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.